Publicat de: damianion | Noiembrie 9, 2016

Agerpres.ro: Australia: Senatul a respins organizarea unui referendum asupra legalizării căsătoriilor între persoane de același sex

Senatul australian a respins luni noaptea propunerea guvernului de convocare a unui referendum asupra legalizării căsătoriilor între persoane de același sex, plebiscit căruia i se opuneau apărătorii drepturilor homosexualilor, transmite EFE.

Propunerea executivului liberalului Malcolm Turnbull a fost respinsă cu 33 voturi la 29. Laburiștii, verzii și activiștii în favoarea căsătoriilor de acest gen s-au opus inițiativei guvernamentale și au pledat pentru legalizarea acestor uniuni fără a le mai supune unui referendum, pe considerentul că respectiva consultare populară ar putea duce la creșterea homofobiei.

Președintele organizației Căsătorie Egalitară, Alex Greenwich, a spus că susținătorii legalizării acestor căsătorii trebuie să-și concentreze eforturile pentru ca Parlamentul să se pronunțe asupra problemei.

„Știm că majoritatea australienilor, la fel ca majoritatea parlamentarilor, sprijină reforma”, a comentat Greenwich, în declarații citate de rețeaua locală ABC.

EFE amintește că guvernul australian dorea convocarea referendumului pe 11 februarie cu întrebarea „Ar trebui schimbată legea pentru a permite perechilor de același sex să se căsătorească ?”

Continuarea pe www.agerpres.ro

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: