Publicat de: damianion | Noiembrie 7, 2016

Ce i-au răspuns cititorii lui Dan Tăpălagă, jurnalist care a afirmat: „​Ofertă de Evul Mediu: Este familia formată din bărbat şi femeie?”

Dan Tăpălagă, editorialist Hotnews.ro, a scris vineri, 4 noiembrie 2016, un articol de opinie intitulat Oferta de Evul Mediu: Este familia formata din barbat si femeie? Doriti sa conduca strainii Romania? Vreti mai multi bani? 

În articol, jurnalistul afirma că apărarea familiei naturale este o atitudine radicală și de „Evul Mediu”. Autorul mai aplica și eticheta de pro-rusism acestei atitudini și sugera, în cel mai pur limbaj stalinist, că cei care susțin valori precum familia naturală sunt „retrograzi” și că România are nevoie de un „progres al mentalităților” în această privință.

Comentariile care s-au adunat până sâmbătă seară l-au pus la punct pe celebrul jurnalist care cândva se mândrea cu independența și echidistanța lui. Cei mai mulți care i-au scris pe site și-au exprimat nemulțumirea pentru silogismul pe care l-a făcut: dacă un partid este corupt, nu înseamnă că și ideile pe care le promovează sunt corupte.

Cele mai populare comentarii s-au dovedit cele pro-familie, iar maniera în care cititorii Hotnews.ro au pus problema dovedește că aceștia sunt mai inteligenți de cât editorialiștii lor.

Iată câteva fragmente din articol:

Liviu Dragnea a intrat in hora declaratiilor pro-familia traditionala cu o luare de pozitie radicala, dupa ce presedintele Klaus Iohannis s-a pronuntat pentru toleranta: ”Eu sunt un om tradiţionalist. Dacă pentru asta pot fi considerat fanatic religios, sunt un fanatic religios. Sunt creştin-ortodox şi eu văd familia formată dintr-un bărbat şi o femeie şi, când vrea Dumnezeu, şi cu copii”.

Discursul homofob mai prinde in tari ca Romania si Moldova, cu mentalitati si legislatie ramase mult in urma.  Tema familiei traditionale in opozitie cu decadenta moravurilor occidentale este una din liniile principale de propaganda ale Kremlinului.

…PSD isi consolideaza prin oferta politica din aceasta campanie electorala imaginea de partid retrograd, de franar al progresului mentalitatilor in ultima tara din Europa de Est care se lupta sa nu cada in abis… Cu astfel de comportament, PSD nu-si ajuta propriul electorat sa se emancipeze, dimpotriva. Trage dupa el intreaga Romanie intr-o bezna de Ev Mediu.

Iată și o selecție cu cele mai interesante răspunsuri primite e autor direct pe site, sub formă de comentarii la articolul său:

Mai bine Ev mediu decat epoca de piatra!(Vineri, 4 noiembrie 2016, 16:50) cinevatus [utilizator] i-a raspuns lui e-Miron

Sunt anti-PSD dar nu inteleg de ce domnul Tapalaga vrea sa ne faca pe toti cei care suntem conservatori ca si psd-isiti..

Occidentul culege unele roade acceptarii progresismului: exemple sunt in stirile de azi. Faceti ca Occidentul ca sa fie bine ca in Occident, este o logica nici macar de doi bani. Mai putem sa decidem si de capul nostru fara ca sa fim pro-est sau pro-vest. Alegem doar ce e bine din ce a facut vestul pentru ca avem o experienta comunista care vestul nu o are.

Pentru Tapalaga, idealul este ca 2-3 parteneri externi sa decida in tot ce priveste Romania iar publicul considerat incult sa fie deconectat de la alegeri democatice reale? Intreb, nu afirm.

Hai lasati-ne cu povestea asta. Daca unul sustine o pozitie conservatoare, hop top e putinist, pro-rus! Este la fel de ilogic cu acuzatiile de a fi platiti de Soros care vad ca nu va plac deloc.

Ce se intelege clar din acest articol: unicul argument anti-familie capabil de a fi generat de Tapalaga este ca…ghici… partenerii externi nu vor asta sau ca Putin e anti-gay sau ca PSD e anti-gay deci e rau. Serios? Atat puteti? Care e logica dvs. ca nu o inteleg? Daca asta v-a ramas unicul argument…penibil.

Continuarea pe www.stiripentruviata.ro

Preluare: newsnetcrestin.blogspot.ro

Anunțuri

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: