Publicat de: damianion | octombrie 24, 2016

Misionari creștini crucificați și decapitați în Aleppo, Siria

isis-crucified-people-in-syria,,Înainte să fie conduși spre crucificare și decapitare, celor unsprezece lucrători creștini aborigeni de lângă regiunea Aleppo, li s-a dat opțiunea de a-și salva viețile și de a pleca din regiune. Un băiat de 12 ani, fiul unui lider de misiune, ar fi putut de asemenea să-și salveze viața prin a-L nega pe Hristos…”, relatează site-ul archbishopcranmer.com

Situația misionarilor creștini aborigeni din regiunea Aleppo este chinuitoare și umilitoare. Pe de o parte politicienii occidentali dezbat teme precum riscul de a stârni cel de-al treilea război mondial prin crearea unui adăpost sigur în nordul Siriei și stabilirea unei zone de excluziune aeriană deasupra orașului Aleppo, fiind aproape siguri că forțele europene și cele americane, mai devreme sau mai târziu vor împușca un bombardier rusesc sau un avion militar sirian. Pe de altă parte auzim foarte multe despre regimul crunt al președintelui al-Assad, atrocitățile comise de Statul Islamic și despre fenomenul universal al disprețului demonic pentru spiritul uman. Femeile sunt împroșcate cu pietre, bărbații sunt arși de vii, fetele sunt violate și băieții aruncați de pe clădiri înalte. Asistăm la un tablou infernal.

Cu toate acestea, misionarii creștini au o chemare: fără sacrificiul acestora, adevărul nu ar putea fi răspândit. Temerile misionarilor sunt reale iar durerea cumplită, dar râvna de a-L proclama pe Isus cel înviat este mult mai reală. Putem găsi măcar un strop de bucurie în torturarea și uciderea unui copil de doar 12 ani? Oare pierderea unei vieți tinere nu merită să fie în topul unui buletin de știri? Este oare lumea în care trăim atât de mutilată încât crucificarea și decapitarea misionarilor creștini din Aleppo sfâșie doar inimile dragi ale familiilor acestora?

Aceștia sunt martiri adevărați, adormiții preafericiți. Fie ca prezența și puterea lor să poarte voalul dintre ceruri și pământ. Avem nevoie de istoriile și chipurile acestora în viața noastră neînsemnată și trecătoare. Datorită lor am putea să-L zărim pe Isus prin găurile nimicniciei acestei lumi.

Sursa: stiricrestine.ro

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: