Publicat de: damianion | Octombrie 24, 2016

Lideri din 38 de țări din întreaga lume s-au adunat pentru a discuta despre stoparea violenței religioase

O conferință specială de două zile a avut loc săptămâna aceasta la Londra cu scopul de a promova respectul, scrie site-ul premier.org.uk.

Lideri religioși, experți în securitate și lideri de ONG-uri au subliniat că „libertatea de religie sau credință este un drept al omului”, dar au recunoscut că este o chestiune sensibilă în multe țări.

Baroness Anelay, ministru de stat pentru Commonwealth și membru ONU a declarat că liderii care regulă folosesc religia pentru a împărți oamenii nu trebuie să mai continue.

Liderii religioși din medii diferite s-au reunit pentru a discuta despre modul în care relațiile pot fi consolidate și ce măsuri practice pot fi luate pentru a aduce comunitățile mai aproape.

80 la suta din lume se declară religioasă. Libertatea religioasă sau libertatea de credință și respectul este de obicei un semnal pentru a vedea dacă aveți o societate sigură, dar toate acele țări din întreaga lume, care sunt membri ai Națiunilor Unite, au semnat articolul 18 pentru libertatea de religie sau credință. Ei trebuie să-și păstreze promisiunea lor.

Baroness Anelay a declarat că guvernul britanic poate ajuta la stoparea recrutării de persoane a unor grupări, cum ar fi Boko Haram și Statul Islamic prin asigurarea comunităților de pe teren, cu oportunități și educație, astfel încât acestea sunt în măsură să aibă alte opțiuni.

„Vom întări comunitățile pentru a rezista în moduri practice în care putem sprijini comunitățile, astfel încât tinerii să crească într-un mod pe care ei nu vor să fie atrași în această formă pervertită a Islamului – ei vor fi capabil să crească și să respecte diferența”, a spus ea.

stiricrestine.ro

Anunțuri

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: