Publicat de: damianion | septembrie 30, 2016

Ungaria declară salvarea a 1,000 de creștini copți de la persecuție

O mie de creștini copți au fost mutați din Egipt în Ungaria, pentru a fugi de valurile crescânde de perescuții, conform reprezentanților guvernamentali, scrie portalulChristian Today.

Dar grupurile susținătoare ale drepturilor omului, media ungară și chiar câțiva lideri copți din Ungaria nu au găsit dovezi ale unor proaspăt sosiți, stârnind îndoieli privitoare la valoarea de adevăr a declarațiilor. Țara din Europa de Est și-a închis granițele și a interzis intrarea a sute și mii de imigranți și refugiați musulmani veniți din Estul Mijlociu, spunând că “nu vor un număr mare de musulmani în țara lor.”

Zoltan Kovacs, un purtător-de-cuvânt al guvernului, a insistat că “în jur de 1,000” de creștini copți au fost primiți în Ungaria, din Egipt “chiar dacă nu într-o manieră totalmente transparentă.”

Dar Marta Pardavi, co-președinte al Comitetului Ungar Helsinki, a afirmat că declarația a fost “foarte misterioasă.” A spus de asemenea celor de la Irish Times că “nimeni” nu i-a vazut pe nou-veniți.

“Dacă acesta a fost un act de compasiune, a fost unul foarte confidențial. 1000 de creștini copți complet neobservați de către liderul ungar al comunității coptice – mi se pare foarte interesant.”

Reprezentanții au stabilit un department guvernamental special pentru ajutorarea creștinilor persecutați, insistând că acceptă doar imigranții creștini, nu musulmani. Departamentul va căuta să ajute creștinii din Estul Mijlociu și de asemenea să supravegheze pretinsa discriminare a creștinilor din Europa.

Sursa: stiricrestine.ro


Categorii

%d blogeri au apreciat: