Publicat de: damianion | septembrie 7, 2016

ActiveNews.ro: Tinerii Ortodocși nu vor impunerea educației sexuale în școli și doresc implicarea Bisericii în apărarea familiei

Duminică s-a încheiat ediția 2016 a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din toată lumea, eveniment care a avut loc la București.

În afară de concerte, marșul luminilor și vizitarea principalelor repere creștine și culturale ale Capitalei, tinerii au participat la două ateliere de lucru, în care s-au discutat despre „Prezența și importanța tinerilor în Biserică”, respectiv „Nevoile tinerilor și răspunsurile Bisericii”. 

În cadrul acestor teme s-au abordat problemele ce țin de nevoile Bisericii, educația din școli, participarea adolescenților la viața bisericească și multe altele.

În ceea ce privește organizarea tinerilor în Biserică, tinerii au ajuns la concluzia că „în fiecare parohie ar trebui să existe cel puțin o grupă de catehizare pentru copii/tineri; acolo unde grupul de tineri este mai mare, iar resursele comunității pot susține o astfel de inițiativă, tinerii se pot constitui într-o asociație care să faciliteze dezvoltarea și implementarea de proiecte la nivel local sau regional”.

Continuarea pe www.activenews.ro


Categorii

%d blogeri au apreciat: