Publicat de: damianion | August 24, 2016

SUA: Colegiile creştine ar putea fi închise din cauza punctului de vedere biblic asupra sexualităţii

Un grup de lideri religioși s-au întrunit pentru a emite o declarație, solicitând legislativului statului California, să renunțe la un proiect de lege care ar pune în pericol existența colegiilor creștine, ne informează The Gospel Coalition.

Bloggerul creștin Denny Burk scrie că proiectul de lege ar împiedica finanţarea federală a colegiilor creştine din California, în cazul în care acestea continuă să mențină o imagine biblică a sexualității. În cazul în care proiectul de lege va fi aprobat, acesta va însemna sfârșitul învățământului superior creștin în state. Pentru a contracara această măsură, o serie de lideri religioși importanți s-au unit pentru a se opune și au adresat petiții statului să renunțe la proiectul de lege.

Unii dintre liderii care au semnat declarația sunt cei de la Comisia Convenției Baptiste Sudice de etică și libertate religioasă: Russell Moore, Rick Warren, Jim Daly, Barry Corey și Al Mohler.

Liderii creștini nu au fost singurii care au semnat declarația. Liderii musulmani și evrei s-au alăturat, de asemenea, efortului, temându-se că cenzura educației creștine ar putea duce la cenzura altor forme de educație religioasă.

Declaraţia liderilor religioși a explicat efectul dezastruos al legii senatului 1146 asupra educației religioase: „În timp ce noi nu suntem cu toții de acord cu anumite chestiuni religioase, suntem cu toții de acord că guvernul nu trebuie să se implice în discriminarea minorităților religioase sărace sau în adâncul educației religioase bazate pe credință, e împotriva identității sale americane. „

stiricrestine.ro

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: