Publicat de: damianion | August 24, 2016

Rugăciunea și religia interzise în spitale din China

CINA_-_0819_-_OspedaliSpitalele dintr-o provincie din estul Chinei au interzis tot felul de activități religioase, inclusiv primirea păstorilor, rugăciunea pentru cei bolnavi și predicarea, în ultima represiune împotriva creștinismului.

Potrivit Asia News, o agenție oficială de presă romanocatolică, spitalelor publice li s-a spus că „toate formele de activitate religioase sunt interzise”. Spitalul Central Wenzhou a postat anunțul pe zidurile sale, precum și asistente medicale şi alte categorii de personal medical sunt obligaţi să informeze pacienții și vizitatorii.

Wenzhou, în provincia Zhejiang, a fost numit „Ierusalimul din China”, pentru că a avut o mare activitate misionară în trecut, iar acum are în jur de un milion de creștini care trăiesc în oraș.

„Activitățile religioase din spital nu au fost niciodată încurajate, ” a declarat un angajat anonim al spitalului agenției de știri. „Unii s-au rugat în tăcere, ceea ce este de înțeles, pe de altă parte, toți suntem aici pentru a sprijini pacienţii, dar alţii au făcut zgomot, citind Biblia sau recitând rugăciuni cu voce tare și asta nu e bine.”.

stiricrestine.ro

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: