Publicat de: damianion | august 15, 2016

ActiveNews.ro: VIDEO Minoritatea face legea: Guvernul Cioloș vrea parteneriat civil în România. Ministrul Justiției: Cuplurile care trăiesc fără căsătorie, indiferent de sexul partenerilor, au nevoie de protecție oferită de lege

Cele trei milioane de semnături depuse la Parlament de Coaliția pentru Familie nu înseamnă nimic pentru Raluca Prună. 

Ministrul Justiției, Raluca Prună, și-a exprimat public poziția față de demersurile total antagonice judecate la CCR, care vor fi decise în septembrie: definirea familiei prin căsătoria dintre un bărbat și o familie – pe de o parte și recunoașterea căsătoriilor gay – pe de altă parte. 

Într-o sesiune de întrebări și răspunsuri, organizată la finele săptămânii de Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, intitulată „De vorbă cu ministrul tău”, Raluca Prună a spus că inițiativa de a specifica din cine este format cuplul căsătorit restrânge noțiunea de familie la români, în loc să o protejeze. „Ministerul Justiției va analiza propunerea și va transmite în mod formal opinia care va fi avută în vedere atunci când Guvernul își va fundamenta punctul de vedere cu ocazia dezbaterilor în Parlament. Pe de altă parte, eu ca ministru am discutat despre acest lucru cu ocazia audierilor și am spus atunci că, în opinia mea, România nu trebuie să se individualizeze, să se singularizeze pe scena europeană în această materie… Și aș aminti faptul că există numeroase state în care a fost recunoscut parteneriatul civil chiar și între persoane de același sex, în România nu este cazul nici măcar pentru persoane de sex opus. Poziția mea este aceea pe care am exprimat-o și în cursul audierii mele, înainte să îmi preiau mandatul, că este un subiect de societate care este sensibil, dar este un subiect de societate pe care nu trebuie să îl ocolim. Trebuie să ținem seama că există cetățeni români care trăiesc în cupluri heterosexuale fără a fi căsătoriți sau în cupluri de persoane de același sex fără a fi căsătoriți, și că aceste persoane au nevoie de o protecție. De o protecție de la lege”, a afirmat Raluca Prună. 

Continuarea pe www.activenews.ro

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: