Publicat de: damianion | August 14, 2016

Curtea supremă din Irlanda: „Copiii nenăscuți au toate drepturile copiilor născuţi”

Curtea suprema IrlandaUn judecător irlandez de la curtea supremă a hotărât că copiii nenăscuți au toate drepturile copiilor născuţi sub constituția și legea irlandeză, relatează LifeSiteNews.

Judecătorul Richard Humphries a luat această decizie în timpul unui caz de deportare complicat din cauză că tatăl unui copilul nenăscut este un nigerian pe care guvernul irlandez vrea să îl deporteze.

„Decizia este de o importanță vitală într-un astfel de moment în care statutul copiilor nenăscuți din Irlanda este sub amenințare gravă din partea organizațiilor pro-avort și mass-media”, a declarat Patrick Buckley, de la biroul de la Dublin al Societății pentru Protecția Copiilor Nenăscuți.

Statul i-a dat un ordin de deportare în 2008, dar nigerianul, care a apelat la statutul de refugiat, a întârziat punerea în aplicare a acestuia cu diferite recursuri și apoi a solicitat revizuirea judiciară a ordinului inițial pe baza faptului că copilul s-a născut, nenăscut la momentul solicitării sale, de către o femeie irlandeză, cu care el este încă un parteneriat.

Nigerianul a dorit ca copilul să fie luat în considerare în cererea de audiere judiciară, deoarece drepturile copilului ar fi în favoarea sa ca să rămână în țară. Dar guvernul s-a opus pe motiv ca copilul era nenăscut și a avut un singur drept – să se nască.

sursa: stiricrestine.ro

Anunțuri

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: