Publicat de: damianion | August 5, 2016

ActiveNews.ro: Homosexualitatea se poate vindeca, susține un psihiatru american celebru: O agendă politică nu ar trebui să-i oprească pe homosexualii și lesbienele care doresc să se schimbe

De-a lungul timpului, mișcarea pentru promovarea homosexualității a urmărit mai multe obiective, pas cu pas, pentru a impune acest comportament ca normă în societate. Dacă primul pas a fost decriminalizarea, următorii pași s-au axat pe eliminarea homosexualității dintre bolile mintale.

De altfel, Asociația Americană de Psihiatrie a afirmat atunci când a declasificat homosexualitatea ca boală mintală, psihiatrul Robert Spitzer a afirmat că „homosexualitatea a devenit doar o diferențiere normală mai degrabă decât un comportament psihiatric”.
Cu alte cuvinte, din comportament deviant, homosexualitatea a devenit, peste noapte, doar o diferențiere normală, precum culoarea părului. Odată realizat acest pas, în limbajul de specialitate, dar și cel de zi cu zi, s-a impus o nouă formulare: „orientare sexuală”.
Wikipedia afirmă că nu s-au aflat cauzele pentru care o persoană are sau nu o anumită orientare sexuală și că vechiul concept că „homosexualitatea este rezultată din dezvoltare psihologică defectuoasă, ca urmare a unor experiențe traumatice în copilărie, inclusiv a abuzului sexual” este bazat pe „prejudecăți și dezinformare”.
Continuarea pe www.activenews.ro
Anunțuri

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: