Publicat de: damianion | Iulie 20, 2016

TheEpochTimes Romania: CCR chemat să decidă: Oficializarea relaţiilor cuplurilor gay versus familia tradiţională

Magistraţii Curţii Constituţionale vor judeca două cereri diametral opuse. Pe de o parte, trei milioane de români cer ca în Constituţie să se prevadă că familia e întemeiată pe căsătoria între bărbat şi femeie, pe de alta, un cuplu de homosexuali cere să li se recunoască o căsătorie oficializată în Belgia.

Curtea Constituţională a României va judeca miercuri, 20 iulie, cererea unui cuplu format dintr-un român şi un american care au cerut CCR recunoaşterea căsătoriei lor oficiate în Belgia, relatează Adevărul.ro.

Concret, instanţa se va pronunţa miercuri asupra constituţionalităţii articolului 277 alineatele (2) şi (4) din Codul civil, care prevede: „(2) Căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România“; „(4) Dispoziţiile legale privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European rămân aplicabile“.

Demersul celor doi: Relu Adrian Coman şi Robert Clabourn Hamilton a început în 2013, când Inspectoratul General pentru Imigrări le-a refuzat recunoaşterea căsătoriei pentru a-şi putea exercita dreptul la libertate de circulaţie pe teritoriul Uniunii Europene. Susţinuţi de Asociaţia ACCEPT şi de Coaliţia anti-discriminare, Coman şi Hamilton au demarat lupta cu statul iar după 3 ani, judecătoriei Sectorului 5, la care a ajuns dosarul, decis să trimită la CCR excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Asociaţia ACCEPT privind articolul 277 alineatele 2 şi 4 din Codul Civil.

Tot miercuri, pe rolul CCR este o cerere semnată de 3.000.000 de români care cer protejarea căsătoriei tradiţionale, prin înlocuirea în Constituţie a termenul „soţi“ cu formula „bărbat şi femeie“

Continuarea pe www.epochtimes-romania.com

Anunțuri

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: