Publicat de: damianion | Iulie 11, 2016

Știripesurse.ro: Veşti proaste pentru creştinii din Rusia: Restricţii dure, ca în perioada sovietică

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a promulgat un pachet legislativ anti-terorism care va afecta puternic şi comunităţile creştine minoritare. Odată cu intrarea în vigoare a legii, activităţile de evanghelizare, întrunirile religioase şi chiar discuţiile online pe teme religioase vor fi restricţionate, anunţă Christianity Today.

În ciuda apelurilor venite de la liderii religioşi şi susţinătorii drepturilor omului, Kremlinul a anunţat că Putin a promulgat legea. Noile reglementări, care includ interzicerea propagandei religioase în întâlniri private, online sau în orice alt loc din afara bisericilor vor intra în vigoare pe 20 iulie.

Legea este considerată cea mai restrictivă în acest domeniu din era post-sovietică, aducând limitări asupra muncii misionarilor, inclusiv cu privire la predicare, învăţătură biblică sau orice altă activitate de prozelitism.

Pentru a putea vorbi în public despre credinţa lor, cetăţenii trebuie să obţină un permis din partea autorităţilor, prin intermediul unei organizaţii religioase recunoscute de stat. Chiar şi aşa, evanghelizarea nu poate avea loc în afara bisericilor sau a altor locuri cu destinaţie specific religioasă. Restricţiile se aplică inclusiv în cazul locuinţelor private şi online.

Continuarea pe www.stiripesurse.ro

Anunțuri

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: