Publicat de: damianion | Iunie 16, 2016

Știri pe surse.ro: Corlățean se implică în protecția familiilor de români din străinătate, care își pierd abuziv copiii

Senatorul Titus Corlățean a susținut, miercuri, un discurs de la tribuna Senatului României despre ce ar trebui sa facă statul român pentru protecția familiilor de români din străinătate, care își pierd abuziv copiii.

Declarația vizează „propuneri concrete de natură instituțională, menite să conducă la realizarea unor mecanisme instituționale de sprijin pentru familiile de români din străinătate, care pot traversa astfel de situații nefericite, mecanisme care astăzi lipsesc”.

Domnule președinte, Doamnelor și domnilor senatori,

Drama cunoscută a familiei Bodnariu din Norvegia, ai cărei copii au fost răpiți abuziv de o instituție abuzivă a statului norvegian și care a generat o reacție de protest, dar și de solidaritate fără precedent din partea românilor și a bisericilor creștine din țară și străinătate, a devoalat o situație dramatică din păcate mult mai largă. 

Multe alte familii de români sunt de-a dreptul abuzate, tratate surprinzător, de state occidentale cu vechi tradiții democratice drept imigranți și ființe de mâna a doua cărora, sub diferite pretexte, le sunt luați copiii și încredințați unor cupluri de autohtoni, mult mai bine înzestrate, în opinia lor, să primească, să crească și să educe copiii altora. Primind și alocațiile generoase de la statul în cauză, în același timp.

Și chiar dacă istoria familiei Bodnariu a cunoscut un final fericit, datorită solidarității creștine a românilor și credinței în Bine și Dreptate a părinților, printr-o decizie a unei instanțe administrative norvegiene, acest lucru a arătat în același timp slăbiciunea, dezinteresul și lipsa de sensibilitate a statului român, a actorilor săi politici și instituționali de primă linie față de drama trăită de o familie minunată. Cu excepția Parlamentului României și a MAE/ambasadei României la Oslo, Președintele României, Prim- ministrul, guvernul, au fost foarte discreți, dacă nu inexistenți, în eforturile de sprijinire a familiei Bodnariu. Cei pe care i-am numit poartă rușinea de a nu fi, nici măcar, salutat eliberarea celor cinci copii și întoarcerea lor la părinți.

Continuarea pe www.stiripesurse.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: