Publicat de: damianion | iunie 16, 2016

ActiveNews.ro: Proiectul lui Remus Cernea privind parteneriatul civil va intra în dezbaterea Parlamentului la toamnă

Ȋn patru ani, de când e deputat, Remus Cernea a depus trei inițiative legislative pentru recunoașterea parteneriatului civil. Primele două i-au fost respinse. Pentru a treia, Cernea face un lobby prelung, chiar în timp ce critică demersurile celor care apără familia tradițională.

Când toată lumea își concentrează argumentele pe definirea noțiunii de familie, Cernea scoate de joben întrebarea „dar măcar cu parteneriatul civil sunteți de acord?”. Ar fi ca un soi de compromis mai mic. Și aparent inofensiv. Numai că un compromis, odată făcut, nu rămâne niciodată singur!

Cum drepturile ce decurg din legalizarea parteneriatului civil sunt aidoma celor de care beneficiază persoanele căsătorite la starea civilă (bunuri comune, posibilitatea de a beneficia de asigurarea medicală a celuilalt, dreptul de moștenire, protecția Legii privind prevenirea și combaterea violenței în familie, concediu plătit în cazul îmbolnăvirii grave a partenerului), e doar o chestiune de timp până când se va solicita suplimentarea acestor drepturi. Dreptul la adopție, de pildă, a fost următorul obiectiv al activiștilor LGBT în țările unde mai întâi a fost recunoscut parteneriatul gay și apoi dreptul la căsătorie.

Continuarea pe www.activenews.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: