Publicat de: damianion | Iunie 10, 2016

PETIŢIE: Copii unei familii de români sunt în proces de adopţie într-un cuplu de homosexuali în Marea Britanie

CopiiBarbu

În timp ce ne bucurăm şi sărbătorim victoria familiei Bodnariu, alte familii de români luptă cu aceeaşi situaţie în ţările Europene. Un caz similar este situaţia familiei Barbu, ar căror copii sunt în proces de adopţie într-un cuplu de homosexuali în Marea Britanie.

Claudia Racolta şi Florin Barbu, care sunt cetăţeni români, s-au întâlnit în Londra în 2007; împreună au doi copii: Diana în vârstă de 8 ani şi Andy în vârstă de 5 ani. Din nefericire, Claudia şi Florin au avut unele probleme familiale, începând cu anul 2013. Aşadar, în martie 2014, Diana şi Andy au fost luaţi în custodie de către Consiliul Haringey. De atunci, Florin (tatăl copiilor) a căutat să recâştige custodia, dar fără rezultate, chiar dacă toate dovezile demonstrau că el este un tată iubitor, care a fost totdeauna responsabil pentru îngrijirea copiilor săi.

Recent, lucrurile au luat brusc o întorsătură defavorabilă pentru Florin Barbu, deoarece Consiliul a decis ca Diana şi Andy să fie daţi în adopţiunea unui cuplu de homosexuali. Această decizie a avut un impact profund asupra lui Florin, astfel încât el a intrat într-o grevă a foamei în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Luxemburg pentru mai bine de două săptămâni. Din fericire, Florin a început iarăşi să se alimenteze. El a reuşit să atragă atenţia asupra cazului său, şi mai ales a experţilor în domeniul juridic respectiv, mulţi dintre ei au menţionat că acest Consiliu foarte probabil n-a urmat ordinile corecte în luarea deciziei cu privire la adopţiunea copiilor.

13178913_10206565808052031_3689265637824602436_n

În susţinerea acestei familii, echipa CitizenGO a lansat o petiţie prin care cere Consiliului Haringey să elimine abuzul de putere şi să abroge decizia cu privire la adopţia copiilor familiei Barbu (care sunt cetăţeni români), iar în schimb să reunească copiii cu tatăl, sau cel puţin să încredinţeze copii în custodia rudelor din România. Într-adevăr, se pare că o serie de norme internaţionale privind tratarea copiilor şi a familiilor au fost încălcate în cazul de faţă, inclusiv:

  1. Convenţia ONU privind drepturile copilului;
  2. Pactul internaţional cu privire la drepturile civile şi politice;
  3. Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale.

În această privinţă, se pare că prezentul Consiliu n-a luat în considerare opţiunea de a permite adopţia copiilor de către rudele lor din România.

Aceasta este greşit!

Copiii (şi părinţii) nu sunt cetăţeni ai Regatului Unit. Rezidenţi, da, dar nu cetăţeni. Aşa că, România şi rudele de acolo ar trebui să aibă totuşi dreptul de revendicare valabil şi legal asupra copiilor. Şi, se pare puţin probabil că echipa de adopţiune a Consiliului Haringey şi-a consumat toate eforturile pentru a uni copiii cu rudele din România.

Florin Barbu susţine că ei nici n-au încercat să ia în considerare acest remediu. Din circumstanţele cauzei, Consiliul dă impresia că profită de această familie din cauza distanţei dintre ei şi rudele lor.

Chiar în astfel de circumstanţe excepţionale ca separarea copiilor de părinţii lor biologici, totuşi, copiii au un drept moral şi etic la o mamă şi un tată. În cazul în care rapoartele sunt veridice în privinţa adopţiei copiilor de către un cuplu de homosexuali, atunci acest lucru înseamnă că acest Consiliu încalcă principiul moral şi etic, precum şi insultă convingerile religioase şi culturale a milioane de români.

Aceasta ar fi ca o palmă peste faţă diplomatică. Semnând această petiţie, susţinătorii familiei Barbu se alătură următoarelor solicitări pentru autorităţile din Marea Britanie:

  1. Această petiţie cere Consiliului Haringey să nu mai abuzeze de puterea sa şi să abroge decizia de adopţie a copiilor familiei Barbu (care sunt cetăţeni români) de către un cuplu de acelaşi sex.
  2. În schimb, Consiliul ar trebui să reunească copiii cu tatăl lor, sau, cel puţin, cu rudele din România.
  3. Petiţia va fi trimisă ombudsmanului administraţiei locale din Regatul Unit, liderului Consiliului Haringey, şefului echipei de adopţie a Consiliului Haringey şi ambasadorului român în Marea Britanie.
  4. Cei ce iau asemenea decizii trebuie să viziteze pagina de Facebooka Adoption North London – consorţiul din care face parte echipa de adopţie a Consiliului Haringey. În ultimile patru luni, trei din 12 postări pe pagină promovează adopţia de către cupluri de acelaşi sex. Ar putea fi acesta un indicator de părtinire în favoarea aceluiaşi lucru?

Vă rugăm să semnaţi această petiţie importantă pentru susţinerea familiei Barbu şi familia naturală! VĂ RUGĂM să SEMNAŢI AICI PETIŢIA: UK Council: Give Romanian children back to their father, not to homosexual couple.

Cu stimă,

Scott Schittl şi întreaga echipă CitizenGO

sursa: stiricrestine.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: