Publicat de: damianion | Iunie 6, 2016

Evenimentul Zilei.ro: Cine a câștigat, de fapt, bătălia cu Barnevernet? Familia, statul român sau Biserica?

Întrebarea din titlu e perfect legitimă. Ba chiar aș mai adăuga una, este bătălia familiei Ruth și Marius Bodnariu definitiv câștigată? Ce ascunde acel „s-au înțeles”, din relatările care spun că Barnevernet din localitatea Naustdal și familia văduvită de copii „s-au înțeles” privind returnarea minorilor?

De la începutul acestui text vreau să spun că despărțirea unor părinți de copiii lor mi s-a părut monstruoasă. Nu discutăm de un caz de abuz care să justifice măsuri atât de extreme și nici nu era cazul unui conflict între civilizații – nordică și balcanică – așa cum au încercat să-l prezinte câțiva extaziați ai schimbărilor și interdicțiilor de orice fel.

Nu, în familia Bodnariu nu se petreceau atrocități și nici derapaje majore de la o creștere și educație corectă politic! După mine, soluția de a returna copiii e logică. Dar asta nu înseamnă că robotizata afacere Barnevernet (numele acestei instituții aproape ne-a intrat în limbajul curent de când e acest caz pe tapet) a funcționat la acest final de poveste după logica mea. Ceva a făcut- o, totuși, să funcționeze.

Decizia anunțată vineri, 3 iunie, a venit într-un moment în care semnalele publice trădau mai degrabă posibilitatea înfrângerii familiei Bodnariu, decât victoria ei.

Continuarea pe www.evz.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: