Publicat de: damianion | Mai 6, 2016

China ridică tot mai mult tonul împotriva religiei

xi-jinpingPreședintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, amenință bisericile neoficiale cu mai mult control și reamintește membrilor Partidului Comunist că trebuie să se mențină „atei”.

Opoziția față de „religiile străine” a guvernului din China ia noi dimensiuni oficiale, în urma discursului pronunțat de președintele Xi Jinping în cadrul unei reuniuni la nivel înalt, privitoare la gestiunea statală a religiei.

Președintele chinez și-a exprimat consternarea pentru creșterea religiilor și a avertizat ferm pe membri Partidului Comunist că trebuie să fie „atei marxiști de neclintit”. Conform președintelui, există un grav pericol ca liderii diferitelor confesiuni religioase să nu urmeze directivele partidului și să se lase influențați de factori din afară.

„Trebuie să rezistăm la infiltrarea străinilor ce încearcă acest lucru prin intermediul mediilor religioase, precum și față de orice fel de violare din partea extremiștilor ideologici”, a declarat președintele Xi.

Oficial în China se spune că libertatea religioasă în țară este protejată, dar în realitate activitățile religioase sunt monitorizate de aproape și sunt recunoscute de autoritățile comuniste doar acele confesiuni ce se supun unui anumit control al guvernului.

Creștinii din China se confruntă cu o persecuție sistematică din partea autorităților statale sau regionale, cei mai încercați fiind cei din provincia Zheijang, unde se află cea mai numeroasă comunitate creștină. În această provincie în ultimul timp autoritățile regionale duc o politică de îndepărtare a crucilor de pe biserici sau inclusiv de dărâmare a unor edificii, numeroși creștini, pastori sau avocații acestora, fiind arestați pentru opoziția manifestată. Se estimează că aproximativ 1 700 de edificii ale bisericilor au fost fie demolate, fie li s-au îndepărtat crucile, în această provincie. În această campanie de demolări un pastor și soția acestuia au fost îngropați de vii când s-au postat în fața unui buldozer ce era folosit pentru demolarea bisericii. Pastorul a reușit să scape cu viață, dar soția lui a murit acolo, sub dărâmături.

Cardinalul Joseph Ze-kiun din Hong Kong a declarat recent că „față de această persecuție, nu putem să ne conformăm. Nu putem să stăm cu brațele încrucișate. Dacă tăcem atunci suntem complici”.

Ultimul incident în materie de persecuție în China are ca obiect arestarea în 26 Aprilie a unui pastor și a soției acestuia ce s-a opus demolării bisericii în provincia Wenzhou. Cei doi sunt acuzați de „reunirea unei mulțimi pentru tulburarea ordinii sociale ” și „obstrucționarea administrației publice”.

Surse: Christian TodayProtestante Digital

Pentru Știri Creștine, Beni Drădici

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: