Publicat de: damianion | Mai 6, 2016

ActiveNews.ro: Cea mai arzătoare problemă a Americii din ultimele zile: Ce toalete să folosească persoanele care „nu se identifică” sexului lor biologic

Unul dintre subiectele fierbinți ale ultimelor zile în Statele Unite este răspunsul la întrebarea: „ce toaletă au voie să folosească transgenderii?”.  Mai exact, unde merg să facă pipi persoanele care „nu se identifică” sexului lor biologic: bărbații care se cred femei și femeile care se cred bărbați, precum și așa-numiții „non-binari”, cei care nu se cred nici una nici alta, ci altceva, acum existând nu mai puțin de șapte „genuri”.
Lobby-ul homosexual susține că persoanele ar trebui să folosească acea toaletă cu care se simt confortabil, indiferent de sexul biologic. Cum era de așteptat, Casa Albă a sărit prima în barca taberei pro-homosexuale, așa că pentru prima oară în istorie s-a construit o toaletă „de gen neutru” pentru cei din staff și pentru vizitatori.
Evident, nu există o reglementare la nivel federal a deciziei, așa că fiecare stat în parte are dreptul, cel puțin teoretic, să aleagă în privința acestui subiect.
Unul dintre statele care au reglementat această situație este Carolina de Nord. Acolo, legea cunoscută sub numele de HB2, stipulează că persoanele pot folosi toaletele publice în conformitate cu sexul înregistrat pe certificatul de naștere. Legea a luat naștere ca urmare a unei hotărâri a Consiliului Local din Charlotte, prin care transgenderii puteau folosi toaletele care considerau că le respectă identitatea de gen.
Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: