Publicat de: damianion | Aprilie 15, 2016

Adevărul.ro: BBC, despre calvarul familiei Bodnariu în Norvegia, Barnevernet şi defectele unei legi generoase în intenţie, dar inflexibile

Cazul familiei Bodnariu, care a rămas fără cei cinci copii, luaţi de Barnevernet, a stârnit îngrijorare atât în Norvegia, cât şi în străinătate faţă de practicile instituţiei însărcinate cu protecţia minorilor în ţara scandinavă, transmite BBC într-un reportaj.
Protestatari din întreaga lume, dar şi profesionişti de frunte din Norvegia acuză că asistenţii sociali acţionează adeseori prea rapid în a separa copiii de familiile lor, cu prea puţine justificări, mai ales atunci când cel puţin unul dintre părinţi este imigrant, scriu jurnaliştii de la BBC. 
Cum s-a schimbat viaţa familiei Bodnariu 
Viaţa lui Marius şi Ruth Bodnariu s-a schimbat total şi brusc într-o după-amiază de luni, în noiembrie anul trecut, când două maşini negre s-au apropiat de ferma lor, situată într-o vale. 
Cei doi băieţi mai mici, cu vârste de cinci şi doi ani, şi bebeluşul lor de numai trei luni se aflau în acel moment în sufrageria lor mare, luminoasă şi modernă. Ruth aştepta ca de obicei autobuzul şcolar care urma să le aducă înapoi acasă pe cele două fiice ale lor, în vârstă de 8 şi 10 ani.
Citeste mai mult: adev.ro/o5mvbp
Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: