Publicat de: damianion | martie 14, 2016

IRAN: Mii de creștini se adună în secret pentru a se închina lui Dumnezeu Citeşte mai mult pe www.stiricrestine.ro IRAN: Mii de creștini se adună în secret pentru a se închina lui Dumnezeu

Christians-mark-2014-at-Sarkis-Church-in-Tehran-4-HRMii de creștini se adună în case pentru a se închina lui Dumnezeu în secret, în ciuda riscului de a fi închiși dacă sunt descoperiți de către autoritățile iraniene. Întâlnirile clandestine au crescut în ultimii ani, în țara persană.

Organizația Open Doors estimează că există mai mult de 450.000 de creștini din Iran, în timp ce estimări mai optimiste indică faptul că ar fi mai mult de un milion de creștini. Indiferent de numărul de adepți ai lui Hristos, este o mare nevoie de lideri care să conducă aceste grupuri. Aproximativ 200 de creștini iranieni sunt instruiți de către Centrul Teologic Pars din Londra pentru a deveni lideri ai mișcării bisericilor de casă, relatează Christian Post.

„Bisericile de casă pot să crească, astfel încât acestea să poată promova o societate mai bună pentru toți iranienii. Pars vede acest lucru ca o oportunitate reală, de a promova agenți ai schimbării care să transforme societatea iraniană de jos în sus, prin promovarea dezvoltării de valori bazate pe Isus”, a declarat o sursă de la centru. „Această mișcare nu este împotriva Iranului”, a declarat sursa. „Aceasta este o mișcare iraniană care aduce mii de  musulmani la Hristos.”

Din cauza fricii de represiune de către guvern, bisericile iraniene sunt formate din numai patru sau cinci membri și trebuie să-și schimbe locul de întâlnire de fiecare dată când se întâlnesc. „Dacă doresc să cânte, ei trebuie să cânte foarte încet” , a spus sursa. Programul Pars durează până la trei ani. Studenții învață teme creștine ca: Biserică care suferă, Hermeneutica, Consilierea creștină, Lucrarea și învățătura lui Isus, Etica creștină, Trinitatea lui Dumnezeu și Apologetică.

Sursa: stiricrestine.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: