Publicat de: damianion | Martie 10, 2016

NapocaNews.ro: Klaus Iohannis s-a decis la Ierusalim: România va avea un muzeu al evreilor și Holocaustului la București

În a doua zi la Israel, preşedintele Klaus Iohannis a vizitat Memorialul Martirilor şi Eroilor Holocaustului “Yad Vashem”, unde a anunţat că România îşi propune înfiinţarea unui muzeu naţional al Holocaustului şi identificarea celor aproximativ 60 de salvatori români care i-au ajutat pe evrei. Tot astăzi, România preia la Berlin preşedinţia Alianţei Internaţionale a Memoriei Holocaustului.

La finalul vizitei la Memorialul Martirilor şi Eroilor Holocaustului „Yad Vashem” din Ierusalim, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă în care a anunţat că România va acorda o importanţă şi mai mare memoriei Holocaustului. “Nu cred că există semeni care să păşească aici şi să nu interiorizeze ce a însemnat genocidul evreiesc. Holocaustul este unic şi nu poate fi uitat, iar vizita de azi mi-a întărit convingerea că educaţia continuă reprezintă instrumentul fundamental pentru a evita astfel de crime odioase în viitor. Am văzut aici foarte multe obiecte donate de comunităţi sau organizaţii evreieşti din România şi am avut un sentiment de recunoştinţă, pentru că astfel am contribuit şi noi la acest uimitor muzeu, am făcut ce am putut pentru ca memoria victimelor să nu se piardă”, a spus Klaus Iohannis.

Continuarea pe www.napocanews.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: