Publicat de: damianion | martie 7, 2016

Marturia unui om pregatit

poza.jpg

Marturia unui om pregatit

O marturie relatata de o studenta la medicina

La nceputul lunii iulie 2015, în timpul practicii de vara pe secția de Chirurgie Cardiacă, am avut parte de o experiență unică prin care am văzut lucrând pe Domnul la viața oamenilor prin oameni simpli, dar aleşi în mod special sa vestească Cuvantul Său.

La vizita de dimineață, domnul doctor chirurg mi-a prezentat 3 cazuri mai grele pe care avea să le opereze în cursul acelei zile: doi batrâni si o tânără de 24 de ani. Am discutat şi eu pe rând cu fiecare din ei încercând să aflu motivele pentru care au fost internați. Ultima persoană programată pentru operație în acea după-masă era un pacient în vârstă de 70 de ani care se plângea de faptul ca oboseşte foarte repede şi uneori respiră cu dificultate.  Avea foarte mari emoții deoarece fusese lăsat chiar ultimul şi îşi dorea să scape cât mai repede de operație şi să plece acasă. Fiindcă domnul doctor incă nu a ieşit din a doua operație am stat mai mult de vorbă cu pacientul încercând să îi ofer mângâiere şi confort. I-am spus despre mine că sunt studentă la medicină generală şi că, asemenea domnului doctor, am credință în Dumnezeu. I-am spus şi cum am ajuns să îl cunosc pe domnul doctor: în urma cu 12 ani am fost şi eu operată de dânsul şi prin acea experiență tristă Dumnezeu a lucrat prin domnul doctor atât la inima mea, cât şi la sufletul meu şi am înteles că Domnul are un plan pentru viața mea şi că nu trebuie să trăiesc doar pentru mine. Pacientul a devenit mai vesel şi a mai uitat propriile sale îngrijorari spunând că este mult mai sigur  acum când ştie că domnul doctor este un om al lui Dumnezeu. Pacientul din patul vecin, care era un preot ortodox operat în urmă cu o săptamână, a zis şi el: “Nu e de ajuns doar domnul chirurg să fie creştin! Trebuie si tu să crezi în Dumnezeu şi să Il rogi să îți ierte toate păcatele! Aşa să zici în gândul tău: vreau sa mă predau Ție, indiferent de rezultatul operației. Mergi acolo pregătit să te vezi cu Dumnezeu!”. Ȋn acel moment a intrat infirmiera să il conducă pe pacient în sala de operație. Calm, vesel, abia aştepta să intre în sală. Intrând, s-a întins pe masă, doctorii îl aşteptau. Domnul chirurg l-a întrebat: “SUNTEȚI PREGĂTIT? Vă  punem o mască cu oxigen şi veți adormi ”. Pacientul a răspuns: “Sunt pregătit, domnule doctor, sunt pregătit să mă întâlnesc cu Dumnezeu”.

Operația a durat mai multe ore. Pacientului i s-au schimbat două valve, iar la finalul operației domnul chirurg a ieşit mulțumit din sala de operații. A doua zi, în timp ce îl vizitam pe secția de Terapie Intensivă, am observat că rezultatele analizelor nu erau bune. Rinichii săi nu funcționau cum trebuie. A treia zi am auzit pe domnul chirurg vorbind la telefon cu un aparținător: “Imi pare nespus de rau….”, iar o asistentă mi-a spus ca pacientul a murit.

“… pregateste-te sa intalnesti pe Dumnezeul tau, Israele!” – Amos.4:12

SS

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: