Publicat de: damianion | februarie 29, 2016

Căsătoria, doar între un bărbat şi o femeie! Un nou episod, săptămâna viitoare, la Timişoara

Dezbaterile şi controversele privind familia şi căsătoria continuă între cele două tabere: adepţii familiei tradiţionale, bazate pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, şi adepţii unei forme mai libertine, care vor legalizarea căsătoriei între persoane de acelai sex.

Un nou episod va avea loc săptămâna viitoare la Timişoara, unde Coaliția pentru Familie – Comitetul de implementare local Timiș, va organiza o dezbatere legată de iniţiativa de modificare a Constituţiei, în senul precizării explicite că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Inițiativa este exercitată în temeiul art. 150 din Constituție. Proiectul de lege, expunerea de motive și avizul Consiliului Legislativ au fost publicate în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 883, pe data de 25 noiembrie 2015.

Această inițiativă vizează doar schimbarea definiției familiei astfel: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația şi instruirea copiilor“.

Continuarea pe www.banatulazi.ro

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: