Publicat de: damianion | ianuarie 30, 2016

Agerpres.ro: Moțiune pentru rezoluție privind cazul Bodnariu, la APCE, inițiată de parlamentari români

O moțiune pentru rezoluție având ca subiect „Asigurarea unui echilibru între interesul superior al copilului și necesitatea de a menține familiile unite”, în care se menționează și cazul familiei Bodnariu, inițiată de membri ai Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a fost depusă cu ocazia primei părți a Sesiunii ordinare a APCE (Strasbourg, 25-29 ianuarie 2016).
Potrivit unui comunicat al Senatului, transmis sâmbătă AGERPRES, inițiatorii demersului sunt senatorii Ben-Oni Ardelean, Titus Corlățean, Viorel Badea și deputații Florin Iordache, Attila Korodi, Daniel Fenechiu și Florin Pâslaru.
Moțiunea a fost susținută de 28 de membri ai Adunării, provenind din 14 state, dintre care toți membrii Delegației Republicii Moldova prezenți la sesiune, precizează sursa citată.
Conform comunicatului Senatului, moțiunea pentru rezoluție face trimitere la Rezoluția 2049 (2015) a APCE privind serviciile sociale în Europa: legislație și practică referitoare la separarea copiilor de familiile lor în statele membre ale Consiliului Europei, și la dispozițiile pertinente referitoare la relațiile dintre copii și părinți ale Convenției ONU privind drepturile copilului.
„Moțiunea pentru rezoluție subliniază că interpretarea abuzivă și disproporționată a principiului interesului superior al copilului poate avea ca efect separarea nejustificată a copiilor de părinți, menționând în acest sens cazul familiei Marius și Ruth Bodnariu, ai căror copii au fost preluați de Serviciul norvegian local de protecția copilului (Barnevernet)”, se arată în comunicat.
Continuarea pe www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: