Publicat de: damianion | ianuarie 28, 2016

B1 TV: Liderul Uniunii Baptiste, despre cazul femeii din Dolj îngropată în câmp: Preotul era obligat să lase să se facă înmormântarea în cimitir. Era o problemă de bun simț, de omenie

Tensiunile în comuna Tălpaș din Dolj tind să ia amploare după ce o femeie a fost înmormântată în câmp, preotul nepermițând îmormântarea ei în cimitir pentru că a renunțat la religia ortodoxă. (Detalii AICI) Viorel Iuga, președintele Uniunii Baptiste din România, și George Casiu, primarul comunei, îl acuză pe părinte că a încălcat legea și că a dat dovadă de lipsă de omenie.
”Eu personal am mai întâlnit cazuri de acest fel pe timpul sistemului trecut și îmi pare rău că sunt și acum.
Din punct de vedere al convingerilor noastre putem face slujba oriunde, nu contează locul, pentru că noi credem că sufletul s-a dus la Dumnezeu și trupul se întoarce în țărână.
Acum, sunt două tipuri de cimitire: sunt cimitire confesionale și cimitire ale localității. În primele nu avem acces, dar în cele comunale ar trebui să avem acces.
Legal, în fiecare localitate în care nu e un cimitir al localității organele de conducere sunt obligate să îl înființeze. Dacă acesta totuși nu există, legea 102/2014 spune că persoanele pot fi înmormântate conform ritului lor în cimitirele existente. Deci legal, chiar dacă e un cimitir confesional, chiar dacă nu e unul al comunei, preotul era obligat să lase să se facă înmormântarea în cimitirul respectiv.
Continuarea pe www.b1.ro

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: