Publicat de: damianion | Ianuarie 13, 2016

Adevărul.ro: Zece copii români scoşi din familie, degeaba, de Protecţia Copilului din Norvegia. Alţi 16 copii români aşteaptă să se întoarcă lângă părinţi

Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, a preluat în ultimii cinci ani 26 de copii din 13 familii de români. Ministerul Afacerilor Externe a comunicat, la solicitarea „Adevărul”, că, din cei 26 de copii preluaţi de autorităţile norvegiene, 10 s-au întors în familii.

Cazul familiilor Bodnariu, Nan şi Rădulescu, rămase fără copiii preluaţi de Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia a adus în dezbarere modul de intervenţie a autorităţilor norvegiene în preluarea copiilor. În mediul on-line au apărut informaţii potrivit cărora şi alte familii de români s-au confruntat cu probleme similare celor trei familii. „Adevărul” i-a solicitat Ministerului Afacerilor Externe din România o situaţie a numărului de copii preluaţi de Barnevernet din familii de români. Practic, potrivit datelor furnizate de MAE, zece copii preluaţi de Barnevernet s-au întors în familie. 

Potrivit răspunsului oferit la solicitarea „Adevărul”, „în atenţia Ministerului Afacerilor Externe şi a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) se află, în prezent, 7 cazuri ale unor familii de cetăţeni români, ai căror copii (în total, 16 copii) au fost preluaţi de autorităţile norvegiene”. 

Potrivit aceleiaşi surse, „în ultimii cinci ani, au mai fost gestionate, pe baza sesizărilor primite, alte 6 cazuri ale unor familii de cetăţeni români, totalizând 10 copii, care s-au soluţionat, în 5 cazuri, prin repatrierea a 8 minori, iar într-un alt caz, prin revenirea a 2 copii în familia unor cetăţeni români rezidenţi în Norvegia”. Practic, dintre cele şase familii a căror situaţie a fost rezolvată, cinci familii fie s-au întors în ţară copiii le-au fost redaţi când erau deja în România, fie au primit copiii şi s-au întors în România. Una dintre familiile ai căror copii au fost preluaţi şi redaţi familiei a rămas în Norvegia. 

Citeste mai mult: adev.ro/o0w075

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: