Publicat de: damianion | octombrie 30, 2015

Crestini persecutati in aceste zile

Crestini persecutati in aceste zile

***

Cambodgia cere expulzarea creştinilor vietnamezi montagnard în maxim trei luni

Vietnamese Montagnard Christians

Autoritățile cambodgiene au cerut Înaltului Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite să repatrieze, în decurs de trei luni, toți muntenii vietnamezi, anunţă Fondul Barnabas.

Grupul de refugiaţi numără în jur de 200 de oameni aparținând populației Montagnard (grup de oameni, majoritatea creștini, care locuiesc în zonele centrale înalte ale Vietnamului) au fugit în Cambodgia încă din octombrie, anul trecut. „Unii au fost întemnițați și bătuți” a declarat liderul unei organizații pentru refugiați. „Multora au fost forțați să semneze că nu își vor practica religia”.

Aproape 50 de persoane au fost deja repatriate, iar ceilalți urmează să fie expulzați, spun autoritățile cambodgiene. „Peste trei luni, dacă acești imigranți ilegali nu se întorc în Vietnam, autoritățile din Cambodgia vor aplica legea țării cu privire la imigranți”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne. „Îi vom forța, prin lege, să se întoarcă”.

În Vietnam, creștinii Montagnard sunt persecutați atât din cauza credinței, cât și din cauza etniei. Populația Montagnard s-a aliat cu Statele Unite în timpul războiului din Vietnam, fapt pentru care au plătit un mare preț. Unii estimează că în jur de 200.000 de Montagnard au fost uciși în război, iar 85% din satele lor au fost distruse.

În anul 2009, Cambodgia a repatriat 20 de etnici chinezi Uyghurs (un grup minoritar musulman din nord-vestul Chinei) care fugea de persecuție. La întoarcere, adulții din grup au fost arestați și întemnițați, iar, trei zile mai târziu, s-a anunțat faptul că China datorează 900 de milioane de USD Cambodgiei. Autoritățile vietnameze au privit mereu creștinismul ca fiind o religie vestică, deci o amenințare. Închiși pe nedrept, creștinii înfruntă abuz, torturi și bătăi.

***

LAOS: Doi creştini au fost arestaţi pentru răspândirea Evangheliei

Cinci ofițeri de poliție au luat cu asalt casa unei familii creștine în data de 2 septembrie, în timp ce aceștia erau așezați la masă, servind prânzul împreună cu doi oaspeți creștini, Bountheung Phetsomphone și Neuy. Cei doi vizitatori au fost arestați și transportați la închisoarea din districtul Khounkham din provincia Khammouane, unde sunt reținuți și în prezent.

Ambii au suferit de ani de zile hărțuiri și persecuții din partea autorităților din Laos. Bountheung Phetsomphone a mai fost arestat în 2012, după ce 300 de localnici au venit la credința în Cristos prin mărturia vieții lui. Neuy este vizat de poliție din 2008, când autoritățile au încercat reprimarea creștinismului în acea zonă.

Minorității creștine din Laos i se garantează, prin constituție, libertatea religioasă. În realitate, totuși, activitățile lor au fost controlate strict încă din 1975, când forțele comuniste au înlăturat monarhia și au preluat puterea.

***

Coreea de Nord între înfometare şi creştinism – principala ameninţare pentru regimul comunism

north koreea

Iarna 2014-2015 a fost neobișnuit de uscată în Coreea de Nord; rezultatul acestui lucru a fost faptul că recolta de grâu, orz a fost slabă. Coreea de Nord este o țară în care populația este înfometată, mai puțin forțele armate.

O brutărie creștină, finanțată de Barnabas, asigură locuri de muncă câtorva creștini și produce chifle care sunt apoi distribuite gratuit în grădinițe și școli. Seceta a afectat și funcționarea hidrocentralelor, astfel că electricitatea a fost raționalizată. Angajații brutăriei au fost nevoiți să lucreze deseori noaptea, dacă s-a întâmplat ca atunci să aibă curent.

În Coreea de Nord, creștinismul este văzut ca principala amenințare la adresa ideologiei Juche – dependența totală de familia conducătoare Kim și de stat. Se estimează că 100000 de creștini sunt încarcerați în lagăre de muncă, îmbrăcați în zdrențe, înfometați, bătuți și abuzați din cauza dragostei lor pentru Cristos. „Însă Dumnezeu m-a mângâiat și a făcut posibilă o părtășie secretă” spune Hae-Woo, unul dintre supraviețuitorii lagărului. „În fiecare duminică ne adunam în toaletă și ne rugam”. Deși nu aflăm multe din lucrurile care se petrec în această țară închisă, Tatăl nostru Ceresc le cunoaște.

***

PAKISTAN: Un bărbat creştin a fost omorât de familia soţiei lui pentru că aceasta s-a convertit la creştinism

through-joy-and-pain-picDupă ce Nadia a renunțat la islam și a devenit creștină, ea s-a căsătorit cu Aleem Masih în 8 aprilie 2014. Decizia ei de a se converti i-a mâniat pe membrii familiei sale musulmane, fapt pentru care cuplul proaspăt căsătorit a părăsit orașul natal Lahore, din Pakistan, mutân-du-se la o depărtare de 50 de km, de teama atacurilor.

La sfârșitul lunii iulie, anul acesta, cuplul s-a reîntors și, în timp ce așteptau într-o ricșă, fratele Nadiei, tatăl ei și încă o persoană, au urcat împreună cu ei, au îndreptat arma către șofer, obligându-l să conducă spre o anume fermă.

„Ne-au dus pe un câmp întins, în Khaliq Nagar, unde ne-au bătut, după care au îndreptat arma spre Aleem”, ne-a mărturisit Nadia. „Eu am sărit în fața lui Aleem ca să îl salvez, astfel că m-au împușcat și pe mine”.

Întorcându-se în oraș, atacatorii au anunțat cum au răzbunat rușinea convertirii Nadiei; fratele Nadiei s-a predat la poliție, mărturisind că a ucis-o pe sora lui și pe soțul acesteia. Ajungând la locul crimei, poliția a găsit trupul mort al lui Aleem și pe Nadia care, deși era împușcată, încă trăia.

„Am pierdut un frate minunat”, a spus plângând fratele lui Aleem, Naaem Masih. „Familia aceea ne amenință acum în fiecare zi, însă nu ne vom da bătuți și vom cere să se facă dreptate” a mai spus el.

***

Sursa: stiricrestine.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: