Publicat de: damianion | octombrie 5, 2015

Congresul Aliantei Evanghelice din Romania – Arad, 2 octombrie 2015

Congresul Aliantei EvangheliceVineri, 2 octombrie s-a desfasurat la Arad, la Biserica Crestina Baptistă Speranța, Congresul Alianței Evanghelice din România, organizație ce cuprinde Cultul Crestin Baptist, Cultul Crestin Penticostal și Cultul Creștin după Evanghelie din România. Conform protocolului conducerea Alianței va reveni pentru următoarea perioadă Cultului Crestin Baptist care preia de la Cultul Creștin după Evanghelie mandatul. Pana în acest moment, Alianța Evanghelică din România a fost condusă de Virgil Achihai, iar în următoarea perioadă funcția de lider va fi preluată de actualul Președinte al Uniunii Baptiste din România, pastorul Viorel Iuga.

La întâlnire participă aproximativ 60 de delegați din partea cultelor care compun Alianța Evanghelică din România alături de membrii din Comitetul Executiv al Alianței: Virgil Achihai din partea Cultului Creștin după Evanghelie, Moise Ardelean din partea Cultului Crestin Penticostal și Viorel Iuga, pastorul bisericii gazdă și Președintele Uniunii Crestine Baptiste și Ioan Ardelean Secretarul general al aceluiași cult.

În cadrul Congresului a fost propusă și prezentată de către Viorel Iuga o moțiune care reafirmă valorile tradiționale ale familiei și prin care Alianța Evanghelică din România își exprimă convingerea fermă că familia nu poate fi înțeleasă în alți termeni decât în aceia ai uniunii voluntare dintre un bărbat și o femeie. Textul a fost adoptat urmând a fi dat publicității în perioada imediat următoare.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: