Publicat de: damianion | februarie 26, 2015

Primarul Ierusalimului declarat erou după ce s-a luptat cu un terorist

Primarul Ierusalimului Nir Barkat a fost declarat erou după ce a doborât un terorist palestinian în mijlocul unui atac sondat cu înjunghierea unui civil  în afara Oraşului Vechi al Ierusalimului. Atacul a avut loc duminică seara, lângă primărie, relatează Breaking Israel News.com

Teroristul, care a fost identificat ulterior – un palestinian de 18 ani care rezida ilegal în Israel, a atacat un bărbat ultra-ortodox de 20 ani.

Victima, Avraham Goldstein, traversa Scuarul Tzahal când teroristul l-a atacat. Goldstein a putut să îndepărteze pietonii, ţipând că este atacat şi s-a apărat cu geanta de filacterii (o geantă mică de piele care conţine textele evreieşti, purtată de bărbaţii evrei ca o aducere aminte să ţină legea). El a fost rănit uşor în atac.

În timpul atacului, Nir Barkat şi echipa sa de securitate trecea pe acolo. Camerele de securitate îl arată pe Barkat (în cămaşă albă) cum se luptă corp la corp cu teroristul la pământ şi apoi îl predă echipei de pază. Barkat apoi este văzut cum se dă la o parte.

Barkat a declarat pentru media israeliană că se îndrepta înspre oficiul său pentru o întâlnire când a văzut atacul. „Am văzut un terorist cu un cuţit stând acolo, căutând ce să facă mai departe”, a spus Barkat. Când a fost întrebat dacă s-a gândit că teroristul ar fi putut să îl rănească, el a spus că a acţionat „instinctiv”.

Asaf Na’amani, garda de corp a lui Barkat care deasemenea a ajutat la imobilizarea teroristului, îşi aminteşte: ’’Din momentul în care am ieşit din maşină, am observat un terorist înarmat cu un cuţit ce încerca să traverseze strada. I-am spus să lase jos cuţitul; el s-a oprit şi l-a lăsat. Primarul şi cu mine am sărit pe el şi ne-am luptat cu el. În lumea noastră, nu există aşa noţiune ca ezitarea – există doar da sau nu.’’

Aryeh Yaffe, un voluntar la urgenţa United Hatzalah (Organizaţie Voluntară care oferă servicii medicale de urgenţă), a fost printre primii ajunşi la alocul atacului. Yaffe era pe aproape cu motocicleta de ambulanţă şi a putut să vină la câteva secunde după apelul de urgenţă. ’’Când am ajuns acolo am întâlnit un bărbat care era înjunghiat în abdomen’’, a comentat Yaffe.

Împreună cu alţi colegi de la United Hatzalah, acesta putut să stabilizeze starea victimei, Goldstein, care a fost transportată la spital pentru tratament.

Barkat, 55 ani, a fost ales primarul Ierusalimului în 2008. El a sluijt ca ofiţer în brigada de elită a paraşutiştilor şi este fost antreprenor în tehnologie.

stiricrestine.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: