Publicat de: damianion | ianuarie 30, 2015

Marea Britanie închide o şcoală creştină pentru intoleranţă religioasă

Oficialii din educaţie în Marea Britanie închid o şcoală creştină, acuzând personalul că nu îi învaţă pe elevi să fie mai toleranţi cu alte religii. Oficialii de la Oficiul Britanic pentru Standarte în Educaţie (OFSTED) atacă Şcoala Liberă Durham într-un raport care îi condamnă că predau convingerile lor creştine în locul multiculturalismului, relatează CBN NEWS World.

„Liderii eşuează în a pregăti elevii pentru viaţă în Anglia modernă. Unii studenţi au păreri discriminatorii faţă de alţi oameni de diferite credinţe, valori sau convingeri”, susţine raportul. Raportul discreditează şi practicile de angajare ale şcolii creştine, spunând că: „directorii pun prea mult accent pe convingerile religioase când recrutează personalul”.

Oficialii şcolii contestă raportul, susţinând: „Există un număr de iregularităţi pe care guvernul le ia în această acţiune”.

Şcoala Liberă Durham poate să conteste raportul până la începutul lui februarie, şi ei promit că vor lupta să rămână deschişi. Sute de părinţi au scris ca să apere şcoala, spunând că aceasta a făcut o mare diferenţă în vieţile copiilor lor. Mărturiile lor spun că elevii primesc o educaţie excelentă şi că aici s-au dezvoltat după ce s-au confruntat cu agresiunea în şcolile precedente.

„Nu sunt o persoană religioasă, dar pentru mine este important ca copilul meu să crească învăţând cum să trateze oamenii şi de asemenea cum să treacă examenele. Valorile de bază ale şcolii oferă o pregătire excelentă tuturor copiilor care cresc în Anglia modernă”, a spus un părinte.

„Trebuie să acceptăm să le dăm copiilor valorile creştinătăţii; oricât de greu le va fi să suporte presiunile vieţii moderne, având o viziune morală vor beneficia şi ei şi copiii lor în viitor”, este de părere alt părinte.

Raportul OFSTED de asemenea acuză şcoala că nu intervine cu nimic în lupta împotriva agresiunii. Dar pe situl web al şcolii scrie că 100 procente dintre părinţii care au participat la un sondaj au declarat că copiii lor sunt fericiţi acolo şi se simt în siguranţă. Iar 98 procente din cei 64 părinţi care au răspuns la un chestionar anti-agresiune din decembrie au spus că şcoala gestionează efectiv agresiunea.

Mărturiile susţin sondajul. „Sub nici o formă nu mi-aş trimite fiica la altă şcoală. Ea a fost agresată verbal la şcoala primară; acum ea e pregătită să meargă la şcoală la 6:30. Pentru ea, sa vină de la şcoală cu zâmbetul pe buze este totul”, susţine altă părinte.

Sursa: stiricrestine.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: