Publicat de: damianion | decembrie 28, 2014

Incepem anul cu ganduri bune de slujire

Incepem anul cu ganduri bune  de slujire

Obisnuim ca la inceput de an, pe de o parte sa avem emotii cu privire la ceea ce vom trai in viitor, iar pe de alta parte sa ne facem planuri pentru ceea ce ne propunem sa realizam in lunile care urmeaza. Insa, in ambele situatii avem nevoie sa ne smerim inaintea lui Dumnezeu, sa ne incredem in El si sa cautam voia Lui pentru viitorul nostru, cat si pentru lucrurile pe care le vom face.

Avem nevoie sa ne smerim inainatea lui Dumnezeu, sa ne incredem in El si sa cautam voia Lui pentru a primi har, putere, incredere si calauzire pe drumul vietii noastre. „Dumnezeu stã împotriva celor mândri, dar celor smeriti le dã har.” (1Petru 5:5)  “Ascultati, acum, voi care ziceti: <<Astãzi sau mâine ne vom duce în cutare cetate, vom sta acolo un an, vom face negustorie si vom câstiga!>> Si nu stiti ce va aduce ziua de mâne! Cãci ce este viata voastrã? Nu sunteti decât un abur, care se aratã putintel si apoi piere. Voi, dimpotrivã, ar trebui sã ziceti: <<Dacã va vrea Domnul, vom trãi si vom face cutare sau cutare lucru.>>” (Iacov 4:13-15)

In timp ce ne organizam agenda pentru noul an, cand notam lucruri pe care dorim sa le facem pentru familie, cariera, societate, sa nu pierdem din vedere rubrica care contine lucrarea lui Dumnezeu. Ce si cat ne propunem sa lucram pentru Domnul in acest an? Nimeni nu merge la serviciu sau la scoala din intamplare, ci acestea, in mod normal, sunt actiuni voite, din proprie initiativa si pentru care avem interes direct. Daca aceasta este situatia pentru viata noastra pamanteasca, cel putin cu aceeasi intelepciune ar trebui sa tratam si viata spirituala, daca nu cu mai mult interes si responsabilitate. “Cãci noi suntem împreunã lucrãtori cu Dumnezeu ….” (1Corinteni 3:9); “Cautã sã te înfãtisezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrãtor care n-are de ce sã-i fie rusine …” (2Timotei 2:15); “Iar ei au plecat si au propovãduit pretutindeni. Domnul lucra împreunã cu ei …” (Marcu 16:20) “Cãci Dumnezeu este Acela care lucreazã în voi si vã dã, dupã plãcerea Lui si vointa si înfãptuirea.” (Filipeni 2:13)

Sunt persoane care considera ca fac ceva pentru Dumnezeu atunci cand merg la biserica, sau cand mai sunt implicate in vreo facere de bine. Oare doar la atat sa se rezume lucrarea noastra pentru Dumnezeu? Oare nu ar fi necesar sa cautam sa aflam in rugaciune, post, Scriptura si usile pe care Dumnezeu ni le deschide voia Lui pentru slujirea noastra? Oare lucrarea Domnului nu este o preocupare primordiala a crestinului? Oare crestinul nu ar trebui sa se ocupe mai intai de lucrurile Domnului si apoi de ale lui? Modelul de slujire a Bisericii Primare si a crestinilor care au trait inainte de generatia noastra ne ofera exemplul necesar pentru implicare in lucrarea lui Dumnezeu. Niciodata costurile slujirii nu au fost prea mari, niciodata timpul nu fost prea mult si niciodata lucrurile materiale nu au luat-o inaintea celor spirituale pentru lucrarea Bisericii Domnului Isus.

Stim ca Fiul lui Dumnezeu a venit in lumea noastra pentru a ne oferi mantuirea prin Jertfa Sa, iar acum El mijloceste la Tatal pentru noi si ne pregateste un loc in Imparatia Sa. Cu alte cuvine, Domnul Isus ne-a slujit din dragoste si este mereu preocupat de noi. Se cuvine, la randul nostru, sa Il slujim pe Domnul si sa avem o implicare din inima in lucrarea Sa.

Pastor Damian Ion


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: