Publicat de: damianion | iunie 6, 2014

HotNews: „Biserica Adventistă acuză Biserica Ortodoxă de practici securistice…”

Biserica Adventista de Ziua a Saptea reactioneaza dupa ce profesorii de Religie din judetul Gorj au fost pusi de Inspectoratul scolar judetean sa adune date despre situatia cultelor neoprotestante in scoala si sa comunice numarul familiilor de alta credinta decat cea crestina ortodoxa. „Consideram ca ‘o buna colaborare cu celelalte culte’ (…) poate fi obtinuta prin numeroase metode, insa ‘combaterea’ si ‘monitorizarea activitatilor prozelitiste’ prin intermediul unor metode asemanatoare unor structuri de informatii nu se numara printre ele„, arata Biserica Adventista de Ziua a Saptea intr-un comunicat remis HotNews.ro. 

  • „Daca istoria remarca in mod negativ o colaborare a Securitatii Statului cu slujitorii Bisericii Ortodoxe in combaterea ‘prozelitismului’ altor culte,  (…) consideram ca aceste momente au fost depasite”.

HotNews.ro a scris marti, 3 iunie, despre modul in care Biserica strange date, prin intermediul scolii, despre familiile care nu sunt ortodoxe. Stefan Cristian Vatafu, inspectorul scolar de Religie din Gorj, a publicat la inceputul anului pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Gorj un anunt in care le comunica profesorilor de Religie din judet sa adune date despre situatia cultelor neoprotestante in scoala, sa prezinte numarul familiilor de alta credinta decat cea crestina ortodoxa din scolile in care predau si sa dea informatii despre felul si frecventa activitatilor prozelitiste. 

„Eu voi trimite Mitropoliei situatia pe care o voi primi, de aceea va rog sa respectati termenul si rog seriozitate!”, preciza inspectorul in finalul anuntului. Contactat de HotNews.ro, Vatafu a declarat ca a cerut aceste date „pentru o buna colaborare cu celelalte culte” si ca cererea de strangere de informatii „vine de la nivel central”. Detalii aici 

Intr-un comunicat remis HotNews.ro, Biserica Adventista de Ziua a Saptea sustine ca aceste fapte sunt discriminatorii, ilegale si anticonstitutionale. De asemenea, aceasta precizeaza ca este semnificativa mentionarea de catre domnul Stefan Cristian Vatafu a faptului ca toate datele au fost solicitate de Mitropolia Ortodoxa, „avand in vedere faptul ca profesorii de religie delegati sa stranga aceste informatii si sa ‘combata fenomenul’ sunt angajati cu avizul (binecuvantarea) chiriarhului, iar retragerea avizului (binecuvantarii) duce la incetarea de drept a contractului individual de munca”.

Citeste mai jos comunicatul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea

„Biserica Adventista de Ziua a Saptea doreste sa isi manifeste ingrijorarea in ceea ce priveste reaparitia si tendinta de institutionalizare a unor practici discriminatorii, ilegale si anticonstitutionale, contrare directiei de modernizare a Statului Roman.

Continuarea AICI 

Preluare: http://www.newsnetcrestin.blogspot.ro


Lasă un comentariu

Categorii