Publicat de: damianion | aprilie 8, 2014

NU-TI MAI NEGLIJA FAMILIA

„Anii vieţii noastre … trec iute, şi noi zburăm” (Psalmul 90:10)

Eileen Silva Kindig scrie: „Vorbim despre lipsa de timp … când ceea ce ne lipseşte este coloana vertebrală pentru a ne asuma responsabilitatea pentru modul cum îl petrecem … în loc să venim acasă, plecăm de la serviciu şi ne fofilăm ca să scăpăm de treburile casnice, de îngrijirea copiilor şi de cerinţele relaţiei… munca ne dă mereu telefon. Pe lângă bani şi libertate, ea ne oferă satisfacţia lucrului bine făcut, ne deschide mintea spre creativitate, putem lega prietenii degajate, care nu cer mult şi suntem stimulaţi intelectual. Toate astea ne pot ţine pe linia de plutire din perspectivă financiară, dar cu cât petrecem mai puţin timp cu familia, cu atât mai dezordonată devine viaţa noastră de familie”. Timpul este atât de valoros încât Dumnezeu ne dă câte o clipă pe rând. „Anii vieţii noastre … trec iute, şi noi zburăm”. Aşa că ce vezi când priveşti în. urmă? Orele petrecute peste program sau orele petrecute cu cei dragi? Kindig recomandă şapte lucruri:

1) Adu-ti aminte cine este şeful. Gestionează-ţi timpul, nu-l lăsa să te gestioneze el pe tine. Gândeşte înainte să-ţi iei angajamente. Hotărăşte ce este important. Rareori urgentul este important.

2) Programează în funcţie de importanta lucrurilor. Pune pe calendar adevăratele priorităţi mai întâi şi apoi adaugă restul.

3) Elimină un lucru din agendă: de exemplu, dacă petreci cu două după-mese mai puţin pe lună ca voluntar la „Centrul pierderii de vreme”, faptul acesta îţi dă răgazul să te bucuri de prânzul cu partenerul tău.

4) A fi în loc de a face. Gândeşte-te. Roagă-te. Relaxează-te pe un scaun.

5) Înţelege perspectiva partenerului tău referitoare la modul în care îţi petreci timpul si la lucrurile care ti-l fură.

6) Fii cinstit în privinţa limitărilor tale. Nu poţi fabrica timp; cu toţii avem aceeaşi cantitate.

7) Tine lângă telefon o listă cu angajamentele făcute înainte să mai adaugi ceva la ea.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: