Publicat de: damianion | martie 29, 2014

World Vision îşi pierde viziunea…

În cei 64 de ani de existenţă a sa, organizaţia World Vision a fost exact ceea ce arată şi sigla lor din fotografia alăturată: o perspectivă a Împărăţiei lui Dumnezeu asupra unui glob în nevoi. Luni (24 martie 2014) organizaţia s-a depărtat de una dintre cele mai mari moşteniri din slujirea creştină, schimbând o viziune de a câştiga lumea cu o viziune a lumii despre căsnicie.

Într-un anunţ care continuă să şocheze şi să îngrozască pe susţinătorii organizaţiei, Preşedintele Richard Stearns (foto alăturat, sursă imagine) a închis capitolul a şase decade de mărturie incredibilă, producând o tăietură adâncă şi ireparabilă în inima misiunii creştine.

Organizaţia de miliarde de dolari, care a slujit la mai mult de 100 de milioane de oameni, în cuvintele sale, a declarat că „nu va mai cere celor 1.100 de angajaţi ai săi să îşi restrângă activitatea sexuală faţă de căsnicia dintre un bărbat şi o femeie”. Stearns, care a făcut această decizie public luni, predinde că această depărtare teologică radicală nu a fost rezultatul unui proces sau a unor presiuni din afară. Mai degrabă,argumentează el, aceasta este „o schimbare foarte îngustă de politică” – o descriere pe care creştinii ordotocşi ar pune-o sub semnul provocării.

Continuarea: AICI


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: