Publicat de: damianion | martie 29, 2014

Cel mai tânăr primar este credincios şi conduce comuna Căianu Mic

capture-20140127-123557Paul Știr este la 25 de ani cel mai tânăr primar din România, iar după aproape doi ani de mandat a aflat secretul administrației locale. „Nimic fără Dumnezeu” este principalul moto după care se ghidează în luarea tuturor deciziilor de la Primăria comunei Căianu-Mic, în fruntea căreia se află. În plus, ca să fie clar pentru toată lumea, această cugetare cu însemnătate religioasă a fost scrisă pe toate plăcuțele de la intrarea în localitățile din comună, cu acordul Consiliului Local.

„Eu cred că sintagma “Nimic fără Dumnezeu” ar trebui să o purtăm fiecare în inimile noastre, în fiecare zi și atât în politică, în administrație, în viața noastră personală, în gospodăriile noastre proprii, eu așa simt, așa cred, așa am făcut până acum. Dacă în toate lucrurile îl vom pune prioritar pe Dumnezeu cred că lucrurile vor merge bine, pentru că nu poți să pornești la drum, să îți propui să faci ceva dacă nu ceri ajutor din partea Divinității. Cred că orice creștin gândește ca mine”, a explicat primarul Paul Știr motivul pentru care apare acest mesaj la intrarea în comună.

Cel mai tânăr primar din România recunoaște că a fost acuzat în mai multe rânduri că a încercat să atragă creștinii de partea lui, să transimtă un mesaj celor care nu sunt de confesiunea lui, tocmai prin acest moto.

„Într-adevăr a fost o chestie personală, o chestie de suflet pe care eu am simțit-o la momentul respectiv. Poate unii vor considera că am dat dovadă de fariseism ca să atrag creștinii de partea mea, sau ca să scot eu în evidență credincioșia mea. În orice lucru și indiferent de confesiunea pe care noi o avem, în momentul în care ceri ajutor din partea Divinității, lucrurile vor decurge normal și vor intra pe făgașul dorit de fiecare”, a mai adăugat primarul comunei Căianu-Mic.

Paul Știr își pune toată încrederea în Dumnezeu, mai ales când are de luat decizii pe plan administrativ.

„Dumnezeu a fost de partea mea, de partea comunei Căianu-Mic în tot ceea ce s-a făcut până acum”, a menționat Paul Știr.

Cu, sau fără ajutor din partea Divinității, în comuna pe care o conduce cel mai tânăr primar din România s-au derulat până acum mai multe proiecte de modernizare. S-au pietruit mai multe ulițe, s-au asfaltat câteva străzi și s-a renovat sediul Primăriei, care are acum supraveghere video.

Primarul Paul Știr poate urmări din birou toată activitatea din Primărie cu ajutorul camerelor Foto: Mihaela HiticașDSCN0206-300x225

În plus, în anul 2013 s-au obținut toate avizele și s-au făcut achiziții publice pentru implementarea unui proiect cu finanțare europeană, care va proteja comuna de inundații.

„Avem un proiect la nivel de comună care prevede regularizarea unui număr de șapte pâraie: două în localitatea Dobric, patru în Căianu-Mic și un pârâu în Căianu-Mare. Pâraie care în trecut au creat probleme, au dus la inundații, din cauza cărora mai multe gospodării au fost inundate”, a spus primarul Paul Știr.

Proiectul de regularizare al pâraielor este în valoare de peste 1,5 milioane de euro, iar lucrările vor demara în luna mai a acestui an. Toate cele șapte pâraie vor fi decolmatate, li se vor consolida digurile, iar albiile vor căpăta o nouă formă. Finalizarea tuturor lucrărilor va fi făcută în maxim doi ani.

Unde este situată comuna condusă de cel mai tânăr primar? [citeşte continuarea]


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: