Publicat de: damianion | martie 20, 2014

Studiu: În majoritatea ţărilor, oamenii leagă moralitatea de credinţa în Dumnezeu

În douăzeci şi două din patruzeci şi patru de ţări chestionate de către Centrul de Cercetare Pew, masele majoritare susţin că este necesar să credem în Dumnezeu pentru a fi persoane morale şi a avea valori bune. Deşi acest punct de vedere este mai frecvent în ţările mai sărace decât în cele bogate, Statele Unite ale Americii este o excepţie (Christian Post).

Foto: AP Images / Cliff Owen

Opinia că credinţa în Dumnezeu este esenţială moralităţii este foarte răspândită, dacă nu universală, în Orientul Mijlociu şi Africa, şi mulţi oameni din America Latină şi Asia leagă moralitatea de religie, potrivit noului sondaj Pew al atitudinilor globale privind religia. Totuşi, cel puţin o jumătate din aproape orice ţară a Europei susţine că este posibil să fii nereligios şi să fii o persoană integră, conform sondajului, care a fost efectuat între 40,080 de oameni din patruzeci de ţări, între 2011-2013.

Aproape 70% populaţia din Egipt, Iordania, Turcia, teritoriile palestiniene, Tunisia şi Liban, în Orientul Mijlociu, sunt de acord că credinţa în Dumnezeu este esenţială moralităţii. Doar Israel formează o gândire minoritară că este necesar să credem în Dumnezeu pentru a fi oameni integri. În Ghana, Nigeria, Uganda, Senegal, Kenya şi Africa de Sud, mai mult de 75% din cei chestionaţi susţin acest punct de vedere.

Mai mult de 80% din populaţia din El Salvador, Brazilia, Bolivia şi Venezuela, în America Latină, consideră că credinţa în Dumnezeu este esenţială moralităţii. În rândul ţărilor asiatice, majorităţile din Indonezia, Pakistan, Filipine, Malaysia, India şi Coreea de Sud sunt, de asemenea, de acord cu acest punct de vedere.

În Indonezia şi Asia de Sud-Est şi Ghana, în Africa de Vest, 99% din cei chestionaţi leagă moralitatea de religie. Deşi Indonezia are cea mai mare populaţie musulmană din lume, Ghana este o ţară majoritar creştină. În Pakistan, 98% dintre respondenţi susţin că credinţa în Dumnezeu este necesară moralităţii.

În timp ce unele constatări sugerează că oamenii din ţările mai bogate au mai puţine şanse de a crea o conexiune între Dumnezeu şi moralitate, SUA şi China sunt excepţii de seamă. În America de Nord, 53% din oameni susţin că credinţa în Dumnezeu este necesară pentru a fi moral, însă doar 14% din China susţin acest lucru. În Canada, doar 31% din respondent sunt de acord cu afirmaţia că religia este importantă pentru moralitate.

Studiul global a constatat diviziuni semnificative în cadrul unor ţări în funcţie de vârstă şi educaţie, în special în Europa şi America de Nord. În general, oamenii cu vârsta de cincizeci de ani sau mai în vârstă şi cei fără o facultate au mai multe şanse de a crea o legătură între moralitate şi religie. În SUA, 59% din oamenii fără o diplomă de facultate spun că credinţa este importantă pentru a fi o persoană integră, în timp ce doar 37% din absolvenţii de facultate spun acelaşi lucru.

Sursa: www.stiricrestine.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: