Publicat de: damianion | februarie 28, 2014

Copiii viitorului vor avea TREI parinti: SUA vor sa aprobe fertilizarea in vitro cu trei tipuri de ADN

Oficialii specizalizati in domeniul Sanatatii din Statele Unite iau in calcul aprobarea studiilor pentru fertilizarea in vitro care folosesc ADN de la trei persoane diferite, pentru prevenirea bolilor ereditare.

Astfel femeile ar putea avea copii carora sa nu le transmita diferite afectiuni pe cale genetica. Expertul american in etica medicala, Art Caplan, sustine ca procedura nu este lipsita de riscuri dar poate fi eficienta.

Prevenirea unei boli care poate fi transmisa de-a lungul mai multor generatii ar fi etica daca se dovedeste a fi si sigura, sustine specialistul. „Acesti embrioni sunt de fapt oameni nascuti cu o anumita afectiune. Sunt slabi. Prin aceasta procedura le poti ‘reincarca bateriile’. Asta inseamna terapie„, a precizat Caplan. Se pune problema unei astfel de interventii si la un alt nivel, la care copiii ar putea fi programati genetic sa fie mai puternici, mai inalti si mai inteligenti.

Directoarea Fundatiei de Celule Stem din New York, Susan Solomon, sustine ca nu poate fi vorba despre asa ceva. „Este o modalitate prin care aceste familii pot avea copii sanatosi”, declara cercetatoarea, potrivit ktla.com.

In Marea Britanie a fost deja aprobata fertilizarea in vitro cu trei tipuri de ADN in vara lui 2013, insa nu a fost folosita deocamdata.

Sursa: www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: