Publicat de: damianion | februarie 26, 2014

Ucraina – Alexandr Turcinov: „Lipsa spiritualității provoacă corupție și tragedii”

 Președintele interimar al Ucrainei, Alexandr Turcinov, care este și creștin evanghelic, a avut ieri o întrevedere cu liderii creștini din Ucraina, carora le-a adresat un mesaj de mulțumire pentru implicarea lor activă în timpul protestelor de pe Maidan, apreciind rolul înalt al Bisericii în cultivarea spiritualității în rândul societății.

Publicăm mai jos un fragment din declarația lui Alexandr Turcinov, tradus în limba română:

„Stimați domni,

Vă mulțumesc mult că ați acceptat să veniți în Sovietul Suprem, că avem posibilitatea de a avea o discuție sinceră împreună. În primul rînd, vreau să vă mulțumesc din toată inima că ați fost cu poporul ucrainean în clipele cele mai grele; în fiecare duminică pe Piața Independenței se auzea Cuvîntul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile dvs. cu poporul chiar și în clipele cînd se auzeau împușcături. 

În Ucraina Biserica dintotdeauna a fost tratată cu respect. Cu adevărat demonstrarea măreției spirituale care s-a arătat în acele zile, indiscutabil este meritul dumneavoastră și nu putea fi fără de binecuvântarea lui Dumnezeu. 

Vă mulțumesc încă o dată din toată inima, din partea milioanelor de ucraineni. Mi-aș dori ca întîlnirile noastre să fie sistemice, să putem discuta cele mai stringente probleme ale țării noastre, să putem împreună duce Ucraina spre lumină. E foarte important ca oamenii să înțeleagă că corupția, acele bestialități care au avut loc, sîngele vărsat, în primul rînd, sunt urmările lipsei spiritualității. Anume lipsa spiritualității provoacă tragedii și reînnoirea stării spirituale, reînnoirea credinței va fi impulsul reînnoirii Ucrainei.

Națiunea ucraineană și-a arătat puterea, și-a arătat tăria, neînduplecarea. Acum, cînd a fost dat jos acel regim care și-a permis ca pe străzile capitalei să fie vărsat sînge, anume acum, cînd acest regim a fost înlăturat, este important ca oamenii să audă cuvintele unui păstor. 

E extrem de important să procedăm cu îndrăzneală și înțelepciune, deoarece, cu părere de rău, am primit în moștenire o situație gravă de tot. Economia este distrusă cu vehemență. Pe conturi pur și simplu nu sunt bani, datorii uriașe, în ultimii ani regimul a supraviețuit datorită împrumuturilor, care trebuie să le întoarcem, economia trebuie să fie reanimată, e nevoie să ne întoarcem la o viață normală. Este practic imposibil de a reanima o economie cu ajutorul bățului, de aceea acea înțelepciune care vine din Cuvîntul lui Dumnezeu, acea înțelepciune cu care sunt înzestrate bisericile noastre – este puterea care ne va ajuta să repornim economia, să calmăm situația și cu adevărat să ne ghideze Patria noastră pe calea biruinței, pe calea dezvoltării, pe calea democrației, pe calea europeană, pe calea pe care ne binecuvîntează Dumnezeul nostru. Încă o dată vă mulțumesc. 

Slăvit să fie Creatorul!”

Sursa: AIC


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: