Publicat de: damianion | februarie 20, 2014

Stiri despre Viata de Familie

Rusia isi protejeaza copiii

Anul trecut, Rusia a adoptat o lege care interzice propaganda homosexuala catre minori. Evident, homosexualii pretind ca aceasta e o „lege anti-gay”. Acum Rusia a adoptat inca o lege, ca sa-si protejeze copiii adoptati de straini. Persoanele necasatorite din tarile care au legalizat casatoriile homosexuale nu vor putea adopta copii din Rusia (articol).

O noua cruciada a lui New York Times – Sinuciderea asistata

New York Times se crede avangarda liberalismului american. Si-a gasit inca o cauza pe care o transforma in cruciada – dreptul la sinuciderea asistata (articol).

Inca o cruciada a lui New York Times – Casatoriile homosexuale

Saptamana trecuta, o judecatoare federala americana, incompetenta adaugam noi, a declarat neconstitutional amendamentul adoptat de cetatenii statului Virginia de protejare a casatorie. Cum si-a dovedit incompetenta? A citat din Declaratia de Independenta a Americii, dar a afirmat ca citatul se afla in Constitutia americana. Numita in functie de Obama, tanara judecatoare merita sa fie numita nu doar incompetenta, ci si iresponsabila (articol).

Persecutia crestinilor

Influentul congressman american Chris Smith a prezentat in congresul american un raport privind persecutia crestinilor in lume (articol).

Proiect transatlantic – Libertatea religioasa

Iata o initiativa buna – SUA si EU cauta sa coopereze pentru protejarea libertatii religioase (articol).

ONU ataca Biserica Romano-Catolica

Pe 31 ianuarie, ONU a emis un Raport care atacă învăţăturile Bisericii Romano-Catolice privind sexualitatea. ONU, spune Raportul “este îngrijorat cu privire la declaraţiile şi afirmaţiile trecute ale Sfântului Scaun despre homosexualitate, ce contribuie la stigmatizarea socială şi violenţa împotriva adolescenţilor şi copiilor lesbieni, homosexuali, bisexuali şi transexuali crescuţi în familii cu părinţi de acelaşi sex. Incredibile aceste afirmaţii! Curând ni se va interzice, de o organizaţie suprastatală, să ne educăm copiii în spiritul valorilor tradiţionale ori creştine (articol).

Libertatea de a trage clopotele!

Si in Romania se aud ici si colo voci care vor sa interzica trasul clopotelor pe motiv ca deranjeaza linistea publica. Se pare ca atitudinea asta infantila a fost importata din SUA. Recent, un judecator american a declarat trasul clopotelor constitutional, o manifestare a libertatii religioase in spatiul public (articol).

Marea Britanie – Marginalizarea crestinilor. Marginalizarea crestinilor in CMB nu mai e un secret ori o simpla ipoteza. Comentariul alaturat explica de ce Marea Britanie are doar de pierdut din asta (articol).

Persecutia evreilor?

Evreii ortodocsi sacrifica animalele dupa reguli impuse de legea talmudica. Recent, Danemarca a interzis prin lege sacrificarea animalelor in coformitate cu legea talmudica, afirmand ca “drepturile animalelor” au precedenta asupra libertatii religioase. Socanta aceasta gandire (articol).

Nigeria respinge imperialismul cultural

Nigerienii incep sa fie satui de presiunile externe de a legifera nonvalorile occidentale. Numesc acest export “imperialism cultural” (articol).

Belgia isi eutanasiaza copiii

E oficial: Parlamentul belgian a adoptat proiectul de lege de eutanasiere a copiilor suferinzi. Viata umana nu mai are valoare in Belgia. Ce va urma? Ni se va impune si nou celor din Romania sa adoptam astfel de legi? Devine eutanasierea copiilor o “valoare europeana?” Intrebarea nu e fara rost. Belgia a fost prima tara europeana care a legiferat eutanasia si casatoriile homosexuale. Casatoriile homosexuale, ne spune Parlamentul European, sunt “o valoare europeana” (articol).

Material video – Casatoria si comertul sexual

Va recomandam un material video realizat de Austin Institute, un institut pro-valori. Are 10 minute si discuta urmatoarea realitate: rata casatoriilor e in scadere alarmanta, dar sumele pe care oamenii le investesc ca sa-si gaseasca sotii ori soti cresc din an in an. De ce? Cum se explica explozia datingului online? (articol)

Studiu SUA – Copiii din familiile monoparentale

Saptamana trecuta, Family Research Council a publicat un studiu privind situatia copiilor crescuti in familii monoparentale in SUA. Statisticile nu mint si reflecta o situatie dezastruoasa: peste jumatate dintre adolescentii americani traiesc in familii din care lipseste fie tatal, fie mama. Din cauza divortului (articol).

British Columbia “progresista”

Inca un pas “inainte” pentru Columbia Britanica, Canada. S-a emisa primul certificat de nastere unui copilas cu trei parinti: doua mame (lesbiene) si barbatul care a inseminat-o pe una dintre femei. E “foarte natural”, zicea una din femei. Daca 2 devine 3, 3 va deveni 4, si unde se opreste numaratul? (articol)

Va supravietui casatoria?

Casatoria are nevoie sa fie salvata. Comentariul care vi-l recomandam explica de ce casatoria ca institutie e in pericol de disparitie. Modificarile moderne facute institutiei raman neputincioase. Pericolul principal, zice autorul, nu sunt atat schimbarile sociale, ci mai ales schimbarile economice radicale si constante care fac apropare imposibila o relatie stabila intre un barbat si o femeie si copii (articol).

Concubinajul va inlocui casatoria?

Motivele care cauzeaza declinul casatoriei cauzeaza ascensiunea concubinajului. Recomandam un studiu pe aceasta tema (articol).

ONU si prostitutia

Documentele oficiale ONU folosesc expresia “sex worker” (lucratoare sexuale) pentru prostituate. Comentariul alaturat explica de ce expresia asta e jignitoare la adresa demnitatii femeii (articol).

Constiinta descoperita de oameni de stiinta?

Ziarul londonez The Independent anunta ca oameni de stiinta britanici au descoperit locul din creierul uman unde se afla “constiinta” omului. Da, ati citit corect. Oamenii de stiinta dovedesc ca omul poseda, pe langa ratiune, o constiinta care determina diferenta intre bine si rau. Este posibil ca acest lucru sa fie un produs al evolutiei? Greu de crezut, zic ei (articol).

Costa Rica – Alegeri prezidentiale

Drepturile homosexualilor se pare a devenit un subiect universal intalnit in mai toate tarile. Costa Rica e in toiul dezbaterilor prezidentiale si subiectul e discutat si acolo (articol).

Teologie si sexualitate

Teologia nu ignora revolutia sexuala. Dovada e articolul alaturat care prezinta diverse perspective teologice privind sexualitatea umana (articol).

AFR


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: