Publicat de: damianion | februarie 8, 2014

Stiri pro-viata

Un basarabean provalori la Consiliul Europei

Dl Valeriu Ghiletschi, un crestin cu convingeri pro-valori, a fost numit intr-o pozitie influenta in Consiliul Europei (articol).

Statul asistential si familia

Editorialistul de prestigiu de la New York Times, Douthat, a publicat recent un comentariu privind costul social al destramarii familiei. Consecintele sunt vaste si tangibile. Colapsul familiei inseamna ca statul si fondurile publice trebuie sa intervina sa ia locul parintilor (articol).

Interzicerea circumciziei? 

Cu mai putin de un an in urma am inceput sa auzim voci care cer interzicerea circumciziei baietilor pe motive religioase. Saptamana trecuta, Asociatia Medicilor Scandinavi (danezi si suedezi) au adoptat o rezolutie care cere interzicerea circumciziei baietilor ca ritual religios (articol).

Biserica Anglicana prudenta? 

Saptamana trecuta am scris despre Raportul Pilling, un raport privind sexualitatea, compilat la cererea Bisericii Anglicane. Raportul sugera, printre altele, “binecuvantarea” uniunilor homosexuale. Pentru moment insa, Biserica Anglicana, a amanat supunerea la vot a raportului (articol).

Avortul – O chestiune privata ori publica? 

De multe ori ni se spune ca ceea ce se petrece in viata privata a omului e treaba lui si ca aceasta nu influenteaza viata publica. Acelasi argument se folosete si in privinta avortului. Avortul, ni se spune, e o treaba privata care nu se cuvine a fi reglementata prin lege. Nu tocmai, afirma comentariul alaturat. Avortul este un act public pentru ca implica uciderea unei fiinte umane (articol).

Europa de Est – Crestinismul pro-valori

Va recomandam comentariul alaturat privind trezirea spirituala in unele tari din Europa de Est, o trezire care se manifesta si la nivelul promovarii valorilor, pentru familie si impotriva avortului (articol).

Revolutia valorilor in Rusia

Va recomandam si articolul alaturat care descrie cooperarea dintre crestinii americani si Biserica Ortodoxa Rusa impotriva avalansei revolutiei sexuale si a avortului (articol).

Retrograd sau progresist

E la moda, mai ales la tineri, sa se considere “progresivi” si sa numeasca pe restul societatii “retrograzi”. Am dat peste eseul alaturat care explica ca progresivismul este, de fapt, o himera. Progresistii nu stiu in ce directie pleaca, de unde au pornit, si ce tinta au (articol).

AFR


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: