Publicat de: damianion | ianuarie 24, 2014

Monitorul de Suceava: „Solidaritate fără «culoare» religioasă la Marginea, jud. Suceava”

Comunităţile religioase din Marginea şi-au dat din nou mâna pentru a sări în ajutorul unei familii greu încercate. Vinerea trecută, casa în care locuiau soţii Gheorghe şi Lăcrămioara Gheliuc, părinţii a trei copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 7 ani, a fost distrusă de un incendiu. Alături de casa care a ars vineri, familia Gheliuc a ridicat acum câţiva ani o locuinţă nouă, aflată însă în faza la roşu. Chiar a doua zi de la izbucnirea incendiului, sâmbătă, mai mulţi voluntari au eliberat şi curăţat suprafaţa pe care se afla casa care a ars, iar de luni s-a început lucrul pentru finalizarea locuinţei aflate în construcţie.

Costurile vor fi acoperite prin donaţii adunate de la cele trei biserici  

În această acţiune s-au implicat biserica ortodoxă, prin preotul Nicanor Vasilică Leuştean, biserica penticostală, reprezentată de Sandu Petriuc, şi biserica baptistă, prin pastorul Dănuţ Onofrei.

Samuel Grigorean, un tânăr om de afaceri din Marginea, şi-a asumat rolul de coordonator al lucrării. Cu forţă de muncă numeroasă, lucrările au început pe datorie, cu materiale de la firme locale.

„La slujba de duminică, în toate cele trei biserici se va face colectă pentru a fi acoperite costurile finalizării lucrărilor. Am estimat costuri totale de 42.000 de lei, cu aceşti bani casa urmând a fi terminată, inclusiv cu utilităţi. Suntem convinşi că mărginenii vor fi foarte solidari şi de această dată”, a spus Arcadie Boicu, unul din liderii societăţii civile din Marginea.

Sursa: www.monitorulsv.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: