Publicat de: damianion | ianuarie 24, 2014

Alianţa Evanghelică Mondială cere protecţia creştinilor din Siria

Alianţa Evanghelică Mondială a cerut protecţia populaţiei minoritare creştine din Siria, înainte de cea de-a doua conferinţă majoră de la Geneva de miercuri, care este stabilită pentru a discuta soluţiile cu privire la criza siriană în curs de desfăşurare. “Realitatea este că acesta este doar o parte a procesului. Ei nu vor realiza totul în două zile, aşa că trebuie să ne limităm aşteptările”, a declarat Dr. Geoff Tunnicliffe, secretar general al Alianţei Evanghelice Mondiale, într-un interviu cu The Christian Post, marţi. “Ca nivel minimum căutăm o încetare a conflictului armat, ca oamenii să nu mai moară, ca ei să poată ajunge la o înţelegere că pot opri crimele.”

dr-geoff-tunnicliffe via christianpost.com

Conferinţa, care este sponsorizată de Naţiunile Unite alături de Rusia şi SUA, are ca scop strângerea laolaltă pentru discuţii a unei delegaţii reprezentând preşedintele sirian Bashar al-Assad şi reprezentanţi ai unor forte de opoziţie care doresc să răstoarne administraţia sa. Războiul civil din Siria, care se desfăşoară din 2011, a ucis peste o sută de mii de oameni şi a lăsat fără locuinţe peste 9,3 milioane, potrivit estimărilor Naţiunilor Unite.

Guvernul sirian a primit o examinare intensă şi ameninţări ale intervenţiei militare după ce fusese acuzat de comiterea unui atac chimic de scară largă în Damasc, în august, care a ucis 1,429 sirieni, inclusiv 426 copii, deşi Assad a negat că forţele sale s-au aflat în spatele atacului. Creştinii, care formează aproape opt procente din populaţie, au suferit crunt, deoarece grupările islamice rebele distrug biserici şi uneori oraşe întregi, ucigând o mulţime de urmaşi ai lui Hristos.

„Suntem extrem de îngrijoraţi pentru comunitatea creştină din Siria. La fel ca toate grupările minoritare, ei au nevoie de protecţie împotriva ameninţărilor concrete îndreptate asupra lor. În consecinţă, este necesar ca pe măsură ce viitoarea imagine a Siriei este determinată, creştinii care sunt stabiliţi în ţară de peste două mii de ani să fie reprezentaţi”, a adăugat Tunnicliffe într-o declaraţie, marţi.

Sursa: www.stiricrestine.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: