Publicat de: damianion | ianuarie 22, 2014

Iov eroul nostru?

vincent-van-gogh-final-paintings-1În general, atunci când ne alegem eroii biblici, Iov nu se regăseşte printre ei. Aceasta, din cauză că întotdeauna ne identificăm cu eroii cărţilor pe care le cititm. De aceea, ne place să ne identificăm cu David, cu Moise, cu Ghedeon, cu oameni care, chiar dacă au trecut prin multe dificultăţi, au înfăptuit acte de eroism, văzute şi cunoscute de toată lumea. Cui îi place să viseze că este Iov, omul căruia îi mor toţi copiii într-o singură zi, zi în care îşi pierde şi toate bunurile materiale? Cui îi place să se imagineze stând pe grămada de gunoi, plin de bube cu puroi, scărpinându-se cu un ciob pe care îl găseşte acolo şi fiind înconjurat de o nevastă cicălitoare şi prieteni acuzatori? Nu cred că vreunul dintre noi îşi imaginează viitorul în felul acesta…Aşa cum spunea cineva, “pentru că nimeni nu vrea să fie Iov, Îi revine lui Dumnezeu sarcina dificilă de a repartiza rolul acesta.”

Există oameni de care destinul lui Iov stă parcă lipit. Aşa cum spunea fratele Petru Dugulescu, “pentru unii suferinţa este o gară unde trenul vieţii face pauze lungi…” Fiecare om însă, se va afla mai devreme sau mai târziu, mai mult sau mai puţin, în postura lui Iov. Eşti pregătit pentru a intra în pielea lui? Ce vei face, ce vei spune?

În urmă cu un an de zile am ţinut la biserica Betania o serie de predici din cartea Iov. Dumnezeu a rânduit lucrurile într-un asemenea fel, încât în perioada respectivă m-am aflat nu numai în cartea lui Iov, dar şi în pielea lui Iov! Am încheiat acea serie de predici destul de repede pentru că nu am vrut să îi dau niciun motiv lui Dumnezeu să mai ţină trenul vieţii mele în gara aceea! În perioada următoare, voi publica pe blog câte o sinteză a acelor mesaje. Poate că vor fi de folos cuiva, poate că îl vom iubi pe Iov ceva mai mult!

Valentin Făt


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: