Publicat de: damianion | ianuarie 14, 2014

Cel mai bătrân atlet belgian a ales să fie eutanasiat

Cel mai bătrân atlet belgian a ales să fie eutanasiatUn belgian de 95 de ani, considerat cel mai bătrân atlet din regat, a murit marţi prin eutanasiere, după ce îşi sărbătorise în ajun plecarea alături de circa o sută de apropiaţi.

Pauwels a concurat pentru Belgia la cursele de 800 de metri rezervate categoriei de vârstă 90 – 94 de ani.

Presa flamandă a acordat spaţii largi deciziei lui Emiel Pauwels, care a spus luni că „nu regretă că părăseşte” această lume şi că nu îi este frică de moarte.

În fotografiile publicate marţi apare zâmbitor, ciocnind un pahar de şampanie cu prietenii, familia şi membri ai clubului său de atletism, care au venit la el acasă.

„A fost cea mai frumoasă petrecere din viaţa mea. Cine nu ar vrea să termine cu o şampanie şi cu toţi apropiaţii alături? Când va veni doctorul cu injecţia, voi părăsi această lume cu sentimentul că am trăit bine”, a mărturisit Pauwels în cotidianul Het Laatse Nieuws.

„De ce să plâng când mă voi întâlni în Rai cu prieteni şi apropiaţi şi cu soţia?”, a adăugat el.

Lui Emiel Pauwels i s-a făcut injecţia letală la domiciliul său din Bruges, iar fostul atlet l-a avut alături pe fiul lui, Eddy.

„A fost voinţa tatălui meu să moară aşa, dar îmi vine greu să cred că este ultima oară că suntem împreună”, a spus acesta luni.

Emiel Pauwels era ţintuit la pat de câteva luni din cauza unui cancer la stomac în fază terminală. Starea lui s-a înrăutăţit după ultima ispravă: el a vrut să câştige titlul european la veterani pe 60 metri, la Campionatele de Atletism în Sală, organizate în martie 2013.

Gestul său intervine după acţiunea similară a chimistului belgian Christian de Duve, câştigător al Premiului Nobel pentru Medicină în 1974, care a ales să fie eutanasiat în mai 2013, la vârsta de 95 de ani.

Belgia este una din puţinele ţări care a legalizat eutanasia, în anumite condiţii, în 2002. Senatul (Camera superioară a Parlamentului belgian) a decis recent să extindă măsura la minorii afectaţi de o boală incurabilă, textul nefiind încă aprobat de către deputaţi.

Sursa: http://jurnalul.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: