Publicat de: damianion | ianuarie 7, 2014

Domnul Isus Christos a fost numit personajul cel mai important din istoria umanităţii

Isus Christos devansează figuri istorice de primă mână precum Napoleaon, Lincoln, Aristotel sau Alexandru Macedon. 

121713_1845_isushristos1Isus Christos a fost numit ca fiind personajul cel mai important din istoria umanităţii, conform unui sistem de clasificare în Internet bazat pe vizitele şi actualizările de pe Wikipedia, după cum ne informează portalul The Christian Post.

Autorii sistemului, Steven Skiena şi Charles Ward, care au publicat acest studiu în cartea intitulată “Who`s Bigger? Where Historical Figures Reallz Rank”, au utilizat ca şi parte a sistemului de clasificare, versiunea în engleză a bazei de date Wikipedia, pe lângă alte surse adiţionale, pentru a crea o listă a unor figuri istorice, bazată în popularitatea acestora şi numărul aproximativ de admiratori.

Skiena, care este profesor de ştiinţe computaţionale la Universitatea Stony Brook din New York – Statele Unite, a spus că fiecare figură istorică a fost clasificată “punând laolaltă amprenta a milioane de opinii într-o manieră foarte riguroasă. “Am analizat pagini de Wikipedia a peste 800 000 de persoane, pentru a măsura cantităţile ce corespund relevanţei istorice a fiecăruia în parte”.

“Importanţa lui Isus este demonstrată prin popularitatea acestuia în ziua de azi, la 2000 de ani după moartea Lui. Nu vedem că acest lucru se va întâmpla şi cu Justin Bieber”, a spus Skiena, adăugând că Isus dispune de peste două miliarde de admiratori, conform studiului său.

Cu toate că în cadrul acestui studiu, nu s-au luat în considerare date din reţelele sociale precum Facebook sau Twitter, “aceleaşi forţe ce contribuie la popularitate în Twitter sau Facebook, sunt evidenţieate prin numărul de vizite şi editări din paginile de Wikipedia”, a spus Skiena.

Conform studiului lui Skiena şi Ward, lui Isus Hristos îi urmează în importanţă liderul francez Napoleon Bonaparte şi scriitorul englez William Shakespeare, în a doua respectiv în a treia poziţie. În a patra poziţie se situează liderul islamic Mahomed, urmat de către preşedinţii americani Abraham Lincoln şi George Washington.

Curios lucru, pe lista primilor 10 figuri mai importante, conform studiului, nu apare nici o figură feminină, lucru pe care Skiena îl atribuie de fapt unei inechităţi existente între genuri, de-a lungul istoriei, până în urmă cu câţiva ani.

Dictatorul german Adolf Hitler ocupă a şaptea poziţie, în timp ce filozoful grec Aristotel, Alexandru Macedon şi Thomas Jefferson, completează lista celor mai relevante figuri din istorie, publicată de autorii acestui studiu.

Pentru Știri Creștine, Beni Drădici

Sursa: www.stiricrestine.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: