Publicat de: damianion | decembrie 12, 2013

Importanta Nasterii Domnului Isus din Fecioara


pozza

Importanta Nasterii Domnului Isus din Fecioara

1.     Doctrina Scripturii

Daca Scriptura greseste aici, atunci cum putem crede afirmatiile ei despre alte evenimente supranaturale, cum este invierea?

2.     Dumnezeirea Domnului Isus

Desi nu putem afirma dogmatic ca ca Dumnezeu ar fi putut intra in lume numai printr-o nastere din fecioara, este cert ca intruparea este un eveniment supranatural incontestabil. Eliminarea supranaturalului din acest eveniment compromite in mod inevitabil dimensiunea divina.

3.     Umanitatea Domnului Isus

Acesta a fost lucrul important pentru Ignatiu si pentru Parintii Bisericesti din secolul al II-lea. Domnul Isus a fost nascut cu adevarat; El a devenit cu adevarat om ca si noi.

4.     Neprihanirea Domnului Isus

Daca El ar fi fost nascut din parinti umani, este foarte greu de conceput cum ar fi putut fi scutit de vinovatia pacatului lui Adam si cum ar fi putut deveni Incepatorul unei noi rase umane. Cum ar fi fost sa fie nascut din parinti umani si fara o natura pacatoasa?

Dar neprihanirea Domnului Isus ca incepatorul unei noi rase umane si ca Mielul ispasitor al lui Dumnezeu sunt absolut vitale pentru mantuirea noastra (2Cor.5:21, 1Pet.2:22-24, Evr.4:15, 7:26, Rom.5:18-19).

5.     Natura harului

Nasterea Domnului Isus in care initiativa si puterea sunt ale lui Dumnezeu, este un tablou adecvat pentru harul mantuitor al lui Dumnezeu din care face parte.

Ne invata ca mantuirea este printr-un act al lui Dumnezeu, nu prin efortul nostru uman. Nasterea Domnului Isus este ca si nasterea noastra din nou, care are loc, de asemenea, prin Duhul Sfant; este o noua creatie (2Cor.5:17).


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: