Publicat de: damianion | noiembrie 21, 2013

Polițiștii studiază Biblia ca să învingă stresul

Pe fondul acuzațiilor cu privire la intervențiile brutale,  ofițerii de poliție militară din Brazilia participă la cursuri biblice în timpul  orelor de lucru pentru a fi ajutați să facă față stresului și provocărilor  vieții personale și de familie, informează Religion  News. „Acest curs de Biblie a venit la momentul cel mai potrivit, fiindcă  mi-a adus soțul înapoi”, a declarat soția unuia dintre cursanți.

Ofițerii sunt învățați cum să aplice conceptele biblice la problemele cotidiene  și încurajați să caute exemple biblice în care să identifice soluții cu privire  la dificultățile vieții de familie, inclusiv cum să își educe copiii, să se  ocupe de problemele financiare sau să își construiască relații personale.

Efectele pozitive ale programului s-au resimțit  deja doar după câteva sesiuni de la debutul său. De pildă, ofițerul de poliție  Paulo Henrique Silva de Pinho, angajat al poliției Militare federale de peste 10  ani, recunoaște că nu a fost o persoană religioasă, însă atunci când a auzit  despre cursuri și-a exprimat dorința de a le frecventa fiindcă avea probleme în  căsnicie. „Soția mea și cu mine ne certam foarte mult”, a menționat el. Însă  după ce a participat la patru sesiuni de citire a Bibliei, ofițerul în vârstă de  34 de ani a sesizat deja diferențe în modul în care abordează dificultățile de  acasă . „A fost o oportunitate excelentă pentru mine de a examina cine sunt și  să mă dezvolt ca om, tată și soț”, a spus de Pinho.

Însă nu toți privesc în mod favorabil inițiativa  poliției din capitala Braziliei. Predarea unor elemente specifice creștinismului  a atras critici argumentate prin faptul că este nepotrivit ca un stat laic  precum Brazilia să promoveze aspecte religioase într-o instituție publică.  „Constituția interzice în mod clar diseminarea doctrinei religioase”, a declarat  Paulo Blair, profesor de drept constituțional la University of Brasilia.

În replică, Gisleno Farias, capelanul poliției  militare și coordonator al programului, este convins că acest curs este un  „instrument care îi poate ajuta pe ofițeri”. Programul a fost inițiat și ca o  modalitate de a ajuta poliția braziliană să facă față presiunilor tot mai  insistente ale miilor de protestatari care au ieșit în stradă în acest an pentru  a demonstra împotriva politicilor guvernamentale, corupției publice, dar și  împotriva cheltuielilor excesive ocazionate de organizarea Campionatului mondial  de fotbal din 2014.

Cercetătorii  atestă faptul că lectura este o metodă mai eficientă pentru calmarea  nervilor decât ascultatul muzicii sau o plimbare pe jos, doar şase minute fiind  suficiente pentru a reduce nivelul stresului cu până la 68%, potrivit unui studiu realizat de Mindlab International de la University of Sussex.

Deși studiul nu  evidențiază rolul pe care îl are citirea Bibliei în reducerea stresului,  potrivit unui alt studiu realizat de cercetătorii de la Spitalul McLean,  credința în Dumnezeu poate îmbunătăți în mod semnificativ chiar și rezultatele  celor care primesc tratament pe termen scurt pentru boli psihice. Studiul  concluzionează că „credința în Dumnezeu este asociată cu rezultate îmbunătățite  ale tratamentului”. Aceste constatări sunt importante deoarece pun în evidență  implicațiile clinice ale vieții spirituale.

Citirea Bibliei trebuie să fie urmată de o  perioadă de meditație pentru a contribui la reducerea stresului, scrie examiner.  Această succesiune nu este întotdeauna ușor de realizat în condițiile în care  viața cotidiană se derulează într-o atmosferă  toxică, stresantă, în care, așa cum afirma Andrei Pleșu, suntem determinați  să confundăm actualitatea cu „schimbul de replici, brânciuri şi lupte  electorale”. Cu toate acestea, este „mai bine sa fii cuplat la actualitatea  Bibliei, a parabolelor lui Iisus, decât să fii cuplat la actualitatea jurnalelor  de știri, care devin în mod ilicit Biblia cotidiană” , a afirmat Pleșu, citat de  către Romanian  Tribune cu ocazia lansării celui mai recent volum al său.

Sursa: AICI 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: