Publicat de: damianion | noiembrie 15, 2013

Creștinismul este Verb, nu substantiv!

De ce la unii creștinismul nu funcționează? Creștinismul nu funcționează la unii, pentru că ei confundă verbul cu substantivul!

cocarCreștinismul este un … Verb și verbul implică acțiune. Creștinismul este Verb, dar este Verb divin și sfînt, însemnînd: a te pocăi, a medita, a fi răstignit și a te răstignii, a te ruga, a citi Scriptura, a fi activ, a depune efort, a fi în continuă mișcare și schimbare … a fi plin de viață nouă! Viața este o luptă, dar și Creștinismul este o luptă, însă Creștinismul autentic e Lupta cea Bună! Dacă și viața, dar și creștinismul sunt lupte, eu am ales să lupt în viață nu doar lupta vieții, ci am ales să lupt și Lupta cea Bună, a neprihănirii, a iubirii, a credinței, dar și a biruinței! Creștinismul este un Verb … Sfînt!

Cînd însă creștinismul devine substantiv … el moare. Substantivul arată în general ființe statice, obiecte, noțiuni abstracte, fenomene ale naturii etc.

Cartea Faptele Apostolilor, care descrie primii ani de viață a bisericii după Învierea lui Hristos și primirea Duhului Sfînt, vorbește despre acțiuni concrete, activitate, mișcare, miracole. Faptele Apostolilor nu-i o Carte despre idei, teorie, filozofie sau doar meditații.

Unii dintre noi trăim ca și cînd așteptăm ca Dumnezeu să ne zică: bine ai gîndit, bine ai vorbit sau bine ai visat rob bun, comod și elegant. Dar singura apreciere și remarcă pe care Domnul o va face în dreptul nostru este: bine ai Lucrat, rob bun și credincios!

În Matei 25 la Marea Separare, Isus nu ne va trimite la dreapta pentru că am vorbit, ci pentru că am iubit și am …. muncit. Pavel spune că a luptat lupta cea bună, că a sfîrșit alergarea și că a păzit credința, deci muncă asiduă și serioasă.

Cînd creștinismul tău e doar substantiv, adică, rămîne la nivel mental și este doar o filozofie morală, e mort. Cînd el este Verb, și implică acțiune, anume, te pocăiești în fiecare zi, îți răstignești firea în fiecare zi, citești Cuvântul lui Dumnezeu și meditezi asupra lui în fiecare zi, te lași schimbat de Domnul și ceri să îți descopere voia Lui pentru a o împlini în fiecare zi, atunci creștinismul tău e Viu și Sănătos! În creștinismul Verb însă, Duhul Sfînt este Cel ce îmi dă putere de acțiune! Deci, nu ești singur! Tu … transpiră! Duhul îți dă Putere!

Creștinismul nu-i subiect, E Verb… Divin! Cum este creștinismul tău?

De Daniel Cocar


Responses

  1. Reblogged this on ~Mai multă Lumină~Blogul lui “DUŢU”.

  2. […] Sursa:https://damianion.wordpress.com/2013/11/15/crestinismul-este-verb-nu-substantiv/ […]


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: