Publicat de: damianion | septembrie 29, 2013

Petru Lascău își lansează noua carte la Sala Sporturilor din Oradea

PetruLascauDuminică, 6 octombrie, 2013, la biserica Betel din Oradea, începând cu orele  18:00, va avea loc lansarea cărții „BETEL – Construirea Bisericii lui Dumnezeu  în timpul comunismului ateu”, care este cea de-a 12-a carte a lui Petru Lascău,  pastorul bisericii evanghelice „Agape” din Phoenix, Arizona (www.agapearizona.com) . De asemenea,  cartea va fi lansată într-un cadru mai larg, vineri, 11 octombrie, a.c. de la  orele 19:00, la Sala Sporturilor din Oradea. Scriitorul Petru Lascău își va  prezenta apoi cartea, în perioada 8 – 10 octombrie la bisericile penticostale  Elim, Speranța și Filadelfia din Timișoara. Duminică, 13 octombrie, cartea va fi  prezentată la două biserici penticostale din Baia Mare. Cartea apare sub  egida  editurii „Lascău Petru Publishing” și este tipărită de Societatea  Biblică din România (Oradea).

În această carte, Petru Lascău prezintă istoria Bisericii Betel din Oradea,  în care domnia sa a activat mulți ani, inclusiv în perioada construcției, proces  obstrucționat la acea vreme de comuniști.

În anii ’80, Petre Lascău condamna în predicile sale ateismul și îi  ridiculiza pe securiștii trimiși să-i spioneze pe credincioșii de la cea mai  mare biserică din Oradea. Acele timpuri, când afirmarea credinţei în Dumnezeu  te-ar fi putut costa în mod sigur libertatea, predicile sale au avut și un efect  pozitiv, acela de a fi contribuit la unitatea credincioșilor din acea vreme.  Cartea aduce lumină asupra unor „stâlpi ai credinței penticostale”, despre care  nu se mai știe aproape nimic. Autorul prezintă în carte nu doar istoria  Bisericii Betel, ci și istoria penticostalismului din orașul Oradea, cu amănunte  inedite în această privinţă.

CopertaBetel

Datele din această carte au fost adunate de autor de-a lungul anilor. Un  exemplu este interviul cu Petru Tivadar din SUA, în care acesta îi povestea o  istorie ascunsă din timpul represaliilor comuniste, interviu apărut în revista  „Exodus”, o publicație condusă de autor câțiva ani la Chicago. Sunt incluse, de  asemenea, convorbirile avute cu unii dintre pionierii credinței penticostale,  rămași în viață.

Octavian D. Curpaș Phoenix, Arizona

Programul acestei vizite pastorului Petru Lascău  în România se  va desfășura astfel:

 • Marți 2 Oct. Biserica “Speranța, Oradea”
 • Joi 3 Oct. Biserica Betel, Oradea
 • Vineri 4 Oct. Biserica Penticostală din Sebiș, jud. Arad.
 • Sâmbătă 5 Oct. Biserica Betania, Oradea
 • Duminică 6 Oct Biserica Betel, Oradea (ambele servicii)
 • Luni 7 Oct. Biserica Betania, Oradea – Conferința bărbaților
 • Marți 8 Oct. Biserica Elim, Timișoara
 • Miercuri 9 Oct. Biserica Speranța, Timișoara
 • Joi 10 Oct. Biserica Filadelfia, Timișoara
 • Vineri 11 Oct. Sala Sporturilor Oradea
 • Sâmbătă 12 Oct. Biserica Tabor, Oradea
 • Duminică 13 Oct. Bisericile din Baia-Mare

Sursa: www.stiricrestine.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: